Да си по цял ден у дома за мнозина е

...
Да си по цял ден у дома за мнозина е
Коментари Харесай

Как коронавирусът да не убие връзката ни

Да си по през целия ден вкъщи за мнозина е огромно тестване. А да си с половинката си под карантина може да бъде както плюс, по този начин и минус. Някои двойки не са привикнали да прекарват цялото си време дружно и резултатът към този момент е забележим в Китай - взрив на разводите след края на изключителното състояние.

Ако не желаеме и ние да излезем от пандемията като прясно необвързани , по-добре да вземем ограничения в точния момент. А те се показват в няколко елементарни правила, които би трябвало да се съблюдават, с цел да има мир и съгласие. Тях ни споделя английският психотерапевт Андрю Маршъл.

Занимания

Няма неприятно всеки да има своите занимания и ползи, на които да отделя известно време. Но би трябвало да има и избрани действия, които да правим дружно. И те би трябвало да си приятни и на двамата. Независимо дали приказваме за онлайн курс по непознат език, подготвяне на вечеря, гледане на филми или домашни тренировки.
 Снимка 474047

Домашни отговорности

Когато и двамата сме си вкъщи, напълно умерено можем да си ги разпределим. Всеки прави каквото му е прелестно и дава своя принос за това домът да е чист и спретнат.

Граница

В момента сме доста деликатни на тази тематика. Внимаваме на какво разстояние стоим от другите в супермаркета. Колебаем се дали е добре да оставим изцяло сами възрастните си родственици поради риска да ги заразим. А когато с половинката сме по през целия ден дружно, също се нуждаем от известни граници в връзките.

Най-важната, която би трябвало да сложим, е сред работата и персоналните връзки . Това е сложна задача, в случай че и двамата работим от у дома. Особено в случай че не сме се справяли и с нея, когато сме работили от офиса.
 Снимка 474043

Когато всеки работи в обособена стая, другият би трябвало да знае, че не е редно да го прекъсва. Но може да почиваме едновременно за обед и следобедно кафе, както и за малко приказки по какъв начин върви работата. Но най-важното е да не разрешаваме работните несгоди да повишават напрежението посред ни.

Спасение

Когато обичаният човек ни наподобява смутен, най-логично е да се опитаме да го успокоим и развеселим. Но не всеки път това е вярната тактичност и от време на време може да докара до непредвиден скандал.

Всеки човек се потребност от време и пространство, където да остане уединено с мислите и възприятията си. И в случай че не му се приказва тъкмо в този момент, би трябвало да уважим това. Ако пък има предпочитание за разговор, би трябвало да изслушваме, да желаеме да разберем повече и да попитаме по какъв начин бихме могли ние да помогнем .

Но е доста значимо да не упрекваме половинката, че прекомерно доста се тормози за обещано нещо, тъй като по този начин оставяме чувството, че е недоразбран, а казусът му - недооценен.
 Снимка 474045

Мъдрост

В сходни сложни обстановки най-важното е да запазим разумното си, рационално мислене . Не бива да сме нито прекомерни песимисти, нито огромни оптимисти. Например - би трябвало да продължаваме да работим в посока увеличение на приходите си (доколкото е възможно), само че и да сме готови за неприятен финансов сюжет и да не вършим ненужни покупки.

Настояще

Депресията идва тогава, когато не стопираме да съжаляваме за предишното и да се тревожим за бъдещето. А животът е в този момент, в този миг. Затова е добре постоянно да питаме себе си и половинката си по какъв начин са нещата в този момент. И в множеството случаи ще съумяваме да намерим повече позитиви, даже в дребните неща.

Важното е да не се оставяме на негативизма да ни превземе , тъй като е инфектиран. Затова всяка негова демонстрация би трябвало да бъде контрирана с умерена доза оптимизъм. В сходни моменти доста оказват помощ и общи, само че реалистични, проекти за бъдещето, написа Daily Mail.
 Коронавирусът, домашните любимци и няколко значими съвета към стопаните
Как да се грижим за домашния любим по време на ковид

Няколко скъпи рекомендации, които да съблюдаваме

Лесно можем да създадем и сегашното по-щастливо с дребни жестове на внимание и обич . Да създадем кафе за двамата заран, да приготвим обичаното ядене, да дадем на половинката да избере кино лентата, който да гледаме.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР