Да си на 10 години и да мечтаеш за Тайланд...

...
Да си на 10 години и да мечтаеш за Тайланд...
Коментари Харесай

БНТ помогна на дете да отиде на олимпиада по математика в Тайланд

Да си на 10 години и да мечтаеш за Тайланд... поради математиката. Това е историята на Сара, която искаше да отиде на олимпиада в източната страна и помоли за помощ посредством Българска национална телевизия. Успя да събере 2000 евро за самолетен билет и се върна със злато и сбъдната фантазия - тя е част от българския тим възпитаници, които завоюваха пет златни и седем сребърни медала на Азиатската олимпиада по математика. Сара е отличена със специфичен приз.

 Сара, 10 година, 22. 05. 2018 година: Надявам се само да печеля орден за България.
И да потвърди на света, че тук има доста мощни деца. С тези думи и благодарение на феновете на Българска национална телевизия Сара съумя. Включи се в Азиатската олимпиада по математика и завоюва златен орден и купа за най-високо достижение измежду своите връстници от България.
Сара: Подготовката вървеше всеки ден по доста задания целодневно.
Обучението в азиатските страни е с две години напред, на всеки от медалистите се наложило да взема решение задания, които към момента не учил в учебно заведение.
Сара: Аз не се притеснявах толкоз, аз отидох да реша дилемите и го направих.
Това е детската формула за триумф: Решавай, с цел да успееш. А всички, които я поддържаха, бяха част от нейният триумф.
Сара: Благодаря и на тях, тъй като ми помогнаха да отида и аз се върнах с купа с помощта на тях.
На математическата олимпиада се състезават 1400 участника от целия свят. В българският тим няма дете без орден. И всяко е гордо с триумфа си и в математиката и в сбъдването на фантазии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР