Да си майка и професионалист едновременно е задача, с която

...
Да си майка и професионалист едновременно е задача, с която
Коментари Харесай

Защо едно бебе взе участие в Общото събрание на ООН

Да си майка и експерт по едно и също време е задача, с която не всички дами могат да се оправят.

Не тъй като не могат, майките могат всичко, а тъй като изискванията не им го разрешават.

Невъзможност да се работи от у дома, обвързване да се върви на работа във закрепени часове – има доста законодателни спънки пред една жена да е и майка, и експерт по едно и също време.

За благополучие нещата се трансформират и ставаме очевидци на разтрошаване на статуквото. Показва ни го най-младият министър председател на Нова Зеландия, която към този момент е всеобща фаворитка – Джасинда Ардърн.
Публикувахте от Euronews English в Вторник, 25 септември 2018 година
Тя роди бебето си Неве Те Ароха преди два месеца, само че към този момент е в редиците на международните водачи, тъй като това изисква работата й сега.

Наложи й се да пътува до Ню Йорк с Неве и брачна половинка си, с цел да вземе присъединяване в 73-та сесия на Организация на обединените нации.

Тя е първият държавен водач в света, който се появява с бебето си на работа. Разбира се, мъжът й също е на линия и се грижи за дребната, до момента в който майката държи тирада в памет на Нелсън Мандела.

Тъй като Джасинда още кърми, двамата с мъжа й се решили елементарно на това дълго пътешестване. Разстоянието от Сидни до Ню Йорк е 17 часа.
Публикувахте от Euronews English в Вторник, 25 септември 2018 година
„ Балансирането сред майчинството и работата е толкоз мъчно, колкото чаках, само че по тази причина пък детето надмина упованията ми “, споделя тя в изявление за Гардиън.

Разходите за бебето и таткото Джасинда ще заплати от личния си джоб, а не от държавните пари.

На въпроса по какъв начин се е отразило на бебето визитата в Организация на обединените нации, таткото дава отговор „ бебето се усеща добре, само че не знам какво са си помислили делегатите от Япония, които влязоха в една от заседателните зали до момента в който сменяхме пелените на бебето “.

На пропуща на бебето за съвещанията пък написа „ Първото бебе на Нова Зеландия “
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР