Да си леля е наистина прекрасно. И е много повече

...
Да си леля е наистина прекрасно. И е много повече
Коментари Харесай

Ролята на лелята в живота на детето

Да си вуйна е в действителност прелестно. И е доста повече от това да си чичо. Ето за какво! Чичовците нормално не се натоварват с някаква специфична помощ или отговорност, те просто се радват на своите племенници, обожават ги и нищо повече. Докато лелята интензивно оказва помощ на родителите, тъй като или тя самата към този момент е майка, или й следва в някакъв миг да стане майка. Тоест тя изцяло схваща отговорностите и пробва да бъде оптимално потребна. Какво още?

Лелята употребява момента, с цел да натрупа опит

Ако към момента няма свои деца, появяването на племенниците е съвършената опция за лелята да се приготви за своето майчинство. Когато оказва помощ и играе с малчуганите, тя в действителност натрупа скъп опит, който рано или късно ще й бъде нужен. Много по-лесно е да се гледа бебе, в случай че преди този момент сте сменяли пелени, нали? Тя ще бъде наясно с най-малко част от  ежедневните отговорности и ще ги извършва елементарно и бързо, тъй че да й остава време за всичко. Затова и на драго сърце оказва помощ.

Няма потребност от специфичен мотив, с цел да се види с племенниците

Обикновено чичовците чакат публична покана, с цел да гостуват на фамилията и видят своите племенници. Докато лелята свободно може да звънне по телефона и да попита непосредствено дали желаят да ги размени в даден миг, имат ли потребност от съответна помощ и въобще с какво може да им спомага.

Така се усеща по-млада

Ако към този момент има свои пораснали деца, да контактува с дребните си племенници, за лелята е освен въпрос на наслаждение. Това й дава нещо доста повече. Така тя се усеща още веднъж млада, витална и енергична. С племенниците тя има опция още веднъж да преоткрие света, по този начин както го е правила и със своите деца.

Умее в действителност да гледа деца

Лелята е идеалния вид за детегледачка, тъй като хем познава добре племенниците си, хем знае по какъв начин да гледа деца (ако към този момент има свои), хем ще се грижи като за близки хора, а не по обвързване. В същото време родителите ще бъдат безпределно признателни, тъй като това ще бъде приближен човек, а не инцидентен.

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР