Да си лекар означава да си близо до хората и

...
Да си лекар означава да си близо до хората и
Коментари Харесай

Вяра Церовска ще работи за по-чист въздух в Перник

Да си доктор значи да си покрай хората и проблемите им. Винаги съм се занимавала с сложни проблеми, не съм оставяла пациентите си ", с тези думи стартира изявлението си в предаването "Беновска пита " претендентът за кмет на Перник на Местни избори 2019 от ГЕРБ Вяра Церовска.

"Живея в дома на родителите ми в Перник. Мисля, че с изключение на дясната политика, съм била доста покрай хората. Това оказа помощ по-леко да се премине от алено до дясно ръководство ", съобщи Церовска.

"Трябва да работим доста въздухът в Перник да е по-чист. Тук работеха пещите на цех „ Стомана”, Топлоелектрическа централа Перник работеше без филтър в годините на соц-а. в центъра имаше цех механична фурна и други фабрики. Всяка къща гореше въглища. В момента са малко тези хора. ТЕЦ-а не е от тежките замърсители в нашия град. Имаме 44 санирани блока, работим за по-добра инфраструктура, нараснали условия към рейсовете ", разяснява тя.

"Никога няма единствено един отговорен за замърсяването. Имаше тежка, задушлива миризма в града. Общината участваше на всеки един въпрос какво се случва в Перник, даже през нощта. Заедно с Регионална инспекция за опазване на околната среда търсихме кой предизвиква неудобството със замърсяването в града и то през нощта ", добави Церовска.

"След нощна инспекция на ТЕЦ-а установихме единствено въглищен прахуляк. След мероприятията през нощта нямаме недоволства от перничани. Регионална инспекция за опазване на околната среда е направил нужните актове и санкции ", показа тя.

"Когато вършим инспекция наложително ангажираме и Регионална инспекция за опазване на околната среда, РЗИ и Агенцията по храните, с цел да се даде по-голяма техническа информация за това какво се случва. Ние нямаме мнение по тематиката за горенето на отпадъци в Топлоелектрическа централа "Република ". Ние сме гласът на перничани и би трябвало да приказваме по тези тематики. Трябва да е ясно какво тъкмо желае да направи ТЕЦ-а. Трябва да бъде показана инсталацията, която желаят да слагат. Боклукът не трябва да остава към нас, а да бъде погубен, а най-добре е като резултат да се употребява по-късно ", сподели още Церовска.

Всичко, което се случва на територията на Перник е обвързвано с общинската администрация. Всичко, което ще докара до усъвършенстване е наша грижа ", приключи Вяра Церовска.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР