Да си купите самолетен билет само за вас не изглежда

...
Да си купите самолетен билет само за вас не изглежда
Коментари Харесай

Четири причини да пътувате сами

Да си купите самолетен билет единствено за вас не наподобява като изключително явен метод да се подготвите за идната си почивка. Но доста запалянковци, които пътуват сами, ще ви кажат едно: това е първата стъпка към необикновено странствуване, което ще промени живота ви.

Пътувайки сами ще имате свободата да откривате нови места с темпото, което на вас ви харесва. И също така ще опознаете себе си - дружно с непознати елементи от света.

Ето за какво би трябвало да опитате най-малко един път:

Следвате личния си график

Когато сте в група, планирането на следващия ден е... меко казано мъчно, натоварващо и времеемко. Когато сте сами, това е нещо друго. " Когато пътувам сама, нормално имам няколко основни, огромни цели - само че постоянно мога да трансформира проекта и в случай че нещо друго излезе, да го направя ", споделя Полин Лим, анализатор на данни в Airbnb. Досега тя е посетила 40 страни, а след независимото ѝ пътешестване с Транссибирската железница, те ще станат 46.

През 2016 година Лим е в Париж. След четвъртия ден се оказва, че към този момент е посетила всички музеи и питейни заведения в града. Идеята се ражда бързо: наема кола за идващите четири дни и кара до Брюксел, Амстердам, а след това се връща назад.

Ще увеличи самочувствието ви

Дерек Ърл Бейрън споделя, че е бил " доста, доста свенлив ", когато е почнал да пътува преди 18 години. На блога си той написа за пътуването самичък: " Бързо осъзнах, че когато пътуваш самичък, това те вкарва в обстановки, в които не се чувстваш в свои води, само че нямаш избор с изключение на да заговаряш хората и да решиш казуса си самичък ", споделя той.

Малко откакто стартира да пътува самичък, той отива в Индия - за първи път - и се оказва в далечен регион. " Започнах да се тормозя много. Казвах си: " Ах, това не е толкоз занимателно, самичък съм " Не приказвах с хората, тъй като беше прекомерно друго и претърпях културен потрес ". И тогава вижда различен екскурзиант във влака и стартира диалог с него, като в последна сметка прекарват идващите осем месеца пътувайки дружно. Опитът по какъв начин Бейрън да разбере какъв брой елементарно в действителност е да срещнеш нови хора, когато пътуваш самичък. И тогава осъзнава: " Имам увереността да направя всичко, даже и да съм самичък ". В листата си той към този момент има 102 посетени страни.

И както посочихме, имате по-голям късмет да срещнете нови хора

Както Бейрън, по този начин и Британи Кулик осъзнава, че пътуването самичък ѝ дава голям брой благоприятни условия да опознае хората към нея. " Най-хубавото нещо по отношение на пътуването самичък са хората, които срещаш, които търсят тъкмо същото нещо, което и ти, в това време ". Тя е посетила 54 страни.

Кулик си напомня пътуването си до Севиля, Испания. " Срещнах едно момиче от Мелбърн, с което се сприятелихме и тя ми предложи, когато желая, да отседна при нея ", споделя тя. И година по-късно Кулик приема предлагането.

Може да промени живота ви

Когато Джереми Скот Фостър за първи път пътува самичък от Бостън до Сидни той възнамерява да остане няколко месеца. Тогава той таман е приключил лицей и е работил за малко в IT-сферата. В последна сметка остава за три години и половина, пътувайки из Австралия и Азия.

" Пътувайки самичък означаваше, че мога просто да остана там - и го направих ". В Австралия той работи като барман, с цел да заплаща пътувания си. И най-после точно пътуванията го карат да изостави първичната си специалност и да стартира да работи като фотограф, поддържайки собствен личен блог.

Но даже и едно пътешестване самичък да не ви трансформира в бродяга, може да ви въодушеви да научите нов език, да започнете ново занимание или да промените работата си. " Най-важното нещо е, че ви учи кои сте, до момента в който никой не ви гледа ". /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР