Да си купиш здраве, но само наужким - звучи невероятно,

...
Да си купиш здраве, но само наужким - звучи невероятно,
Коментари Харесай

СХЕМАТА ЗА ФАЛШИВИ СЕРТИФИКАТИ: Защо пуснаха на свобода търговеца кандидат-депутат

Да си купиш здраве, само че единствено наужким - звучи необикновено, само че се оказва следващият български патент. Нова телевизия демонстрира по какъв начин показахме малко по малко по какъв начин се купува зелен документ. Разследването раздруса страната, само че още веднъж - сякаш по български - осъдени няма.

Разследването демонстрира Величко Георгиев - човек, който без терзание споделя, че взе участие в скица за издаване на документи за имунизация на неимунизирани. Той се оказа претендент за депутат. Главният прокурор Иван Гешев изиска имунитета на Георгиев, а с политическата му кариера с днешна дата е свършено.

Величко Георгиев показва даже име на доктор, който стои зад 3 документа.
свързани новини3546на 09.11.202121877на 07.11.2021
От Министерство на вътрешните работи дадоха поръчка, че ще стигнат до ядрото на схемата. „ Има данни за медиците, само че да не издаваме – води се досъдебно произвеждане. Към момента се проверяват още 10 сходни случая с продажба на здравни документи и във Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен, Пазарджик, Сливен и Хасково”, съобщи Станимир Станев – шеф на „ Национална полиция”.

От Българския лекарски съюз остро осъдиха дейностите на сътрудниците си, които търгуват с човешки животи. „ Такъв човек не би трябвало да е с бяла престилка. Кощунство е да се изхвърля ваксина”, разяснява доктор Николай Брънзалов от Българския лекарски съюз.

Според него такава скица може да се потвърди, единствено в случай че подправено имунизираният пациент се разболее от COVID-19. В противоположен случай дали дозата е унищожена в кабинета или е попаднала в тялото на пациента, си остава загадка сред присъстващите.

Според юриста по здравно право юрист Мария Петрова такива закононарушения са доста мъчно доказуеми, изключително що се отнася за зелените документи, които са ново събитие. „ Това са документи закононарушения. Имаме потребност от проверка на разпоредбите, тъй като до момента в който нямаме ясна процедура по какъв начин се разкрива това, всеки е почтен до доказване на противното”, споделя тя.

Виновни пред закона са освен медиците и медиаторите, само че и тези, които заплащат за такива документи.

Към днешна дата Величко Георгиев към този момент е с обвиняване. Според закона той е спомогнал разпространяването на болест по време на зараза и при съществуване на смъртни случаи. Той е набавял персонални карти на хора, които не са имунизирани. Само в границите на нашето следствие, за 3 документа получава 1350 лв..

В прессъобщения от Софийската градска прокуратура показват, че Величко Георгиев не се признава за отговорен. Той се е възползвал от правото си да не дава пояснения.

Георгиев е на независимост с мярка " Подписка ". Дали това не е причина да продължи търговията с животи, предлагайки подправени документи, от държавното обвиняване отхвърлиха коментар.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР