Да си купиш чисто нова кола има доста предимства -

...
Да си купиш чисто нова кола има доста предимства -
Коментари Харесай

8 зaдължитeлни нeщa, ĸoитo дa нaпpaвитe, aĸo cи ĸyпyвaтe ĸoлa втopa pъĸa

Да си купиш чисто нова кола има много преимущества - по този начин можеш да получиш последните нововъведения в автомобилната промишленост и в близкото бъдеще няма да ти се постанова да плащаш за поправки.

От друга страна обаче да избереш втора употреба също може да е положително решение. Ако сте деликатни в избора си, може да получите нещо в действителност качествено и добре поддържано на преференциална цена.

В случай обаче, че сте се спрели на втория вид, би трябвало да бъдете много деликатни и да не бързате с покупката си. Има най-малко няколко наложителни неща, които би трябвало да извършите, преди да вземете окончателното решение. Ето и кои са те:

1. Огледайте деликатно външната част на автомобила

Уверете се, че сте ревизирали всяка дребна част от нея. Важното е да няма никакви даже и дребни дупчици и драскотини. Също по този начин обърнете внимание на вратите и на това дали те се отварят и затварят без проблем.

2. Фокусирайте се върху цвета

Не върху това дали ви харесва задоволително, а върху това дали няма места, където той не е изцяло същ като на останалата част от външната част. За задачата пожелайте да огледате колата на дневна светлина.

3. Проверете всички стъкла

Дори най-малките нарушавания по повърхността им с времето може да се трансфорат в причина за проблеми. При съществуването на такива, наложително настоявайте за понижаване на цената.

4. Внимавайте за течове

По-конкретно тук става въпрос за това дали има приключване на масло. При съществуването на такива е доста значимо от кое място тъкмо идват.

5. Не пропускайте интериора

Тук значимо е освен да няма нарушавания на тапицерията. Обърнете внимание на това дали педалите не са износени и проверете дали парното, климатикът и аудио системата работят обикновено.

6. Слушайте деликатно автомобила

Едно от наложителните неща е да поискате да извършите обиколка в колата. По време на нея изключете радиото и случайте деликатно дали няма странни тракания или други звуци, идващи от автомобила. Те могат да са сигнал за проблем.

7. Уверете се, че колата се движи безпрепятствено и обикновено

Тук значимо е кормилото, както и това дали спирачките работят добре и по какъв начин се движат колелата.

8. Закарайте автомобила на автомеханик

Това е последната наложителна крачка, преди да вземете решението.

 

money.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР