Да си жена в Саудитска Арабия не е лесно. И

...
Да си жена в Саудитска Арабия не е лесно. И
Коментари Харесай

Законът, който Джорджина и Роналдо нарушават в Саудитска Арабия

Да си жена в Саудитска Арабия не е елементарно. И в този момент Джорджина Родригес, като жена, която ще живее там, ще би трябвало да свикне с всички правила, които би трябвало да съблюдава в страната. След подписването на Кристиано Роналдо от Ал-Насър стартира нов живот за инфлуенсърката и нейните деца.

Въпреки че може да е каже, че дамите получиха доста повече свободи през последните години, Саудитска Арабия към момента е доста рестриктивна страна, с по-малко права от Запада. Уебсайтът на Министерството на външните работи на Европейския съюз в детайли разказва избраните правила, които би трябвало да се съблюдават за тези, които желаят да се реалокират да живеят в страната.

Тъй като е жена, Джорджина би трябвало да носи абая на публични места. Жените в Саудитска Арабия нормално носят тази дълга, свободно падаща тога, която се поставя над облеклата и е считана за набожен знак. Джорджина също би трябвало да се облича със " невзискателност и възпитание ". С други думи, завършек на транспарантните и прилепнали облекла с дълбоки деколтета.

Вносът и потреблението на алкохол и артикули от свинско месо е строго неразрешен. Тя също не може да яде, пие или пуши на обществено място по време на Рамадан - сред март и април. Що се отнася до туризма, обвързван с новото й местопребиваване, защото не е мюсюлманка, няма да може да посети Свещените градове като Мека и Медина, както и други естествени обекти и монументи. Ако с Роналдо доста държат да го създадат обаче, ще би трябвало да изискат особено позволение. Предвид звездния статут на футболиста, допускаме, че ще го получат.

Оказва се в действителност, че Саудитска Арабия към този момент е нарушила личните си закони, поради Роналдо и Джорджина. Както стана ясно, 37-годишният футболист ще живее през идващите две години и половина в Рияд с Джорджина и петте им деца, две от които от испанката от аржентински генезис. Проблемът е, че те нямат подписан брак, макар че са дружно от 2016 година

А съгласно законите на Арабския полуостров, които са извънредно строги, съжителството на несемейни двойки е неразрешено. Според локален юрист обаче, управляващите в страната са почнали да си затварят очите и да не преследват нарушителите, изключително в случай че са чужденци. От Marca даже пишат, че по документи Джорджина  е вписана като домашна прислужница в дома на Кристиано Роналдо - малка врата, с която сякаш да не нарушават закона.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР