"Да си ходи цялото правителство - в ГЕРБ има проблем,

...
"Да си ходи цялото правителство - в ГЕРБ има проблем,
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: Да си ходи цялото правителство, в ГЕРБ има проблем - Борисов иска оставки, Цветанов не дава

"Да си върви цялото държавно управление - в ГЕРБ има проблем, тъй като Борисов желае оставки, а Цветанов не ги дава ", съобщи заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев пред публицисти в Народното събрание.
„ Ние от Българска социалистическа партия сме безапелационни - дали ще има две оставки или три, това нищо не трансформира. Моделът не може да бъде изменен. Трябва това държавно управление, колкото се може по-бързо да си върви. Необходимо е да се смени моделът, който ГЕРБ наложи “, съобщи Стойнев.
На въпрос дали е допустимо да има заден ход за оставките, Стойнев съобщи:
„ Това няма да ни учуди, тъй като сме очевидци на сходни дейности последните месеци. Възможно е този сюжет да се повтори. Това демонстрира неустойчивост в ръководството, липса на всякаква политика и праволинейност и считаме, че на този стадий оставки няма да има “.
Във връзка с обръщението на президента Румен Радев, който съобщи, че не желае предварителни избори, Стойнев разяснява:
„ Българска социалистическа партия е демократична партия. Президентът има свое лично мнение. Той показва своето мнение, а нашето е, че би трябвало в действителност да има предварителни избори. Президентът Радев не е президентът Плевнелиев, на който Цветанов и Борисов му дърпаха конците. “
Във връзка с рецензиите на президента към политиците, че няма вероятност за страната, Стойнев съобщи, че в случай че екипът на президента не е осведомен с „ Визия за България “ на Българска социалистическа партия, от партията на драго сърце ще му я изпратят. Той разясни, че персонално право на президента е да разяснява.
„ Няма нищо неправилно в това, което той показва. По-важно е какво се случва с ръководещите. Ако вие сте ни задавали въпроси за вътрешния спор в Българска социалистическа партия, в никакъв случай не е имало проблеми. Сега обаче в ГЕРБ има проблем. Борисов желае оставки, Цветанов не ги дава. Докога ще продължи - не знам, само че това значи неустойчивост “, съобщи още Стойнев.
Той изясни, че в случай че трите оставки влязат в зала, депутатите на Българска социалистическа партия ще ги поддържат. Във връзка с оповестеното по-рано от водача на Българска социалистическа партия, че в зала ще стоят единствено 20 депутати, Стойнев съобщи, че когато се гласоподават огромните решения, в Народното събрание ще участват всички.
Управляващите нямат съответен дълготраен проект, печелят време и задачата е да имат по-добра подготовка за престоящите предварителни избори, разяснява още Стойнев. По думите му хората са обезпокоени от неналичието на държавност.
„ Това, което се случи с Търговския указател ясно сподели, че страна няма, че има политически боричкания, битка за постове. Днес бяхме очевидци, че от „ Обединени патриоти “ нямаше политическа декларация. Вчера споделиха, че надали не всички политически решения, закони, ще се разискват, ще бъдат подкрепяни. Видяхте доскоро Законът на „ Обединени патриоти “ освен, че не беше подсилен от Политическа партия ГЕРБ, а вътре в самите патриоти не беше подсилен. Това демонстрира, че се ръководи пред медиите “, сподели Стойнев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР