Да си говорим честно - всички обичаме да ядем. Особено

...
Да си говорим честно - всички обичаме да ядем. Особено
Коментари Харесай

8 вкусни неща, които може да си хапвате късно вечер

Да си приказваме почтено - всички обичаме да ядем. Особено вечер или през нощта. И когато с огорчение отваряте и затваряте вратата на хладилника, в главата ви звучи опасността, че всичко, което погълнете след осем вечерта, се залепва непосредствено на бедрата ви, написа Obekti.bg, базирайки се BrightSide.

Според най-новите изследвания обаче нещата не са черно-бели. Все отново съществуват вкусотии, които можете с чиста съвест да си хапнете и след залез слънце, само че с мярка. Вижте кои.
1. Кашкавал/сирене
Повтаряме: с мярка, с мярка, с мярка! Когато ви утешаваме, че можете да си похапнете кашкавал или сирене късно вечерта, имаме поради едно резенче, а не половин кг. Тъй като това е храна, богата на протеини, би трябвало да ви даде възприятие за задоволеност до сутринта.
2. Хумус
Хумусът е прелестен източник на протеин, изключително домашно приготвеният. Ако сте гладни, топнете си морков в хумус и можете да заспите хем сити, хем с чиста съвест.
3. Кисело мляко
Учените са единомислещи, че киселото мляко е безвредна храна в късните часове – богато на протеини, малко мазнини, ниска масленост. Ако добавите и малко боровинки, ще си осигурите същинско нискокалорично угощение.

Позволени среднощни закуски
4. Крекери
Под крекери имаме поради пълнозърнести, богати на фибри и с ниска калоричност. Можете да добавите малко хумус, в който да си топвате крекера, или парче сирене.
5. Пуканки
Звучи необикновено, само че пуканките са безвредни за консумация в „ забранените” часове от денонощието. Имайте поради обаче, че това не се отнася за пуканките в пликчета за микровълнова фурна, които са натъпкани с лой, а за леки, въздушни пуканки без захар, които да не навредят на фигурата ви.

Достойнствата на фъстъченото масло
6. Яйца
Още една чудесна опция за празния ви корем след осем вечерта. Яйцето съдържа единствено 75 калории, само че е богато на протеин и ще ви държи сити дълго.
7. Зеленчуци
Този избор е измежду най-безопасните. Можете да си приготвите резени моркови, потопени във вода с малко лимон или цяла зеленчукова салата – вкусно, елементарно и засищащо.
8. Банани
Въпреки че бананите са много калорични, съдържат високо количество магнезий и калий, което ги трансформира в чудесно средство за разпределяне преди лягане.

Консумирането на риба удължава живота
Бонус: Кои храни да заобикаляме?
Бързите въглехидрати. Тук спадат всички лакомства – торти, шоколади, понички, бонбони.
Ябълки. Въпреки че ябълките съдържат малко калории и редица потребни хранителни субстанции, е най-добре да ги консумирате заран или следобяд. Причината е, че съдържат пектин и фибри, за чието мелене е належащо повече време.
Алкохол. Макар алкохолът да работи успиващо на някои хора, води до обезводняване и ускорява възприятието на апетит.
Пикантна храна. Пикантната храна също води до обезводняване и възприятие на апетит. Нищо чудно да се разсъните измежду нощ с вълчи вкус и да хукнете към хладилника.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР