Да си богат и известен си има своите предимства и

...
Да си богат и известен си има своите предимства и
Коментари Харесай

Кои са най-запалените знаменитости колекционери на автомобили

Да си богат и прочут си има своите преимущества и дефекти. Сред минусите са несъразмерното публично внимание и папараците, упованията постоянно да задоволяваш публиката си и да се съобразяваш с нейните визии за теб. Предимствата на благосъстоянието обаче могат да дадат отдушник на това в разнообразни занимания. Включително и в случай че то е да колекционираш супер скъпи и извънредно редки коли. И много от известните холивудски звезди могат да прибавят към автобиографията си, че са ценители и колекционери на коли от висок клас.

Историята познава впечатляващи и даже маниакални автомобилни сбирки. Като тази на Елвис Пресли, в която доминира Cadillac, в това число златният Eldorado и розовият Fleetwood. Подобни впечатляващи автопаркове през днешния ден имат от султана на Бруней, до рапъри, телевизионни водещи, артисти и даже комици. Ето някои от най-забележителните колекционери на коли, оповестени от Maxo.

Джей Лено

 Кои са най-запалените звезди колекционери на коли Колекционери на коли: Джей Лено

Колекцията на телевизионния водещ и комедийна легенда Джей Лено е измежду най-знаменитите към днешна дата и включва извънредно редки модели коли, някои от които създавани в не повече от няколко бройки. За Лено се допуска, че има най-голямата автоколекция в света. Според слуховете, тя включва повече от 200 автомобила, измежду които доста редки, ретро и спортни модели, както и над 100 мотоциклета. За разлика от други звезди, Джей Лено обича да кара всичките си притежания на колела, и го прави. Сред тях са Bugatti 57 SC Atlantic от 1937 година, която е оценена на над 30 млн. $, и мощният EcoJet с авиационен мотор.

 Кои са най-запалените звезди колекционери на коли maxo.bg

Ралф Лорън

 Кои са най-запалените звезди колекционери на коли Колекционери на коли: Ралф Лорън

Световно известният моделиер стартира да колекционира коли още преди звездата му в стилния бизнес да заблести и да го трансформира в мултимилионер. В момента сбирката му включва повече от 70 винтидж и ретро автомобила от лимитирани серии, които са по-близо до творби на изкуството, в сравнение с до машини, които действително стъпват на пътя. Общо цената на сбирката му се пресмята на над 300 млн. $, а 17 от тях преди години даже бяха изложени в Лувъра. Най-впечатляваща и скъпа измежду тях е Bugatti 57 SC Atlantic (същата като на Джей Лено, само че едната е синя, а другата – черна).

 Кои са най-запалените звезди колекционери на коли maxo.bg

Флойд Мейуедър

 Кои са най-запалените звезди колекционери на коли Колекционери на коли: Флойд Мейдуеър

В гаража на професионалния боксьор и един от най-скъпо платените спортисти в света са паркирани коли на стойност 15 млн. $. Само че Мейуедър не кара нито един от колите, съхранявани в имението му в Лас Вегас, въпреки измежду тях да са скоростни звезди като McLaren 650S и Ferrari 458 Spider. Това не му пречи да купува първокласни коли. Говори се, че след успеха си над Виктор Ортис е подарил на приятелката си три броя Rolls-Royce Ghost. Автопаркът му е най-вече в бяло. Сред другите коли на Мейуедър са Rolls Royce Phantom, Rolls Royce Drophead, Porsche 911 Turbo S, Mercedes SLS, Maserati GranTurismo, Lamborghini Murcielago, Lamborghini Aventador, Ferrari F430, Bugatti Veyron, Bentley Mulsanne, Bentley Flying Spur.

 Кои са най-запалените звезди колекционери на коли maxo.bg

Джери Зайнфелд

 Кои са най-запалените звезди колекционери на коли Колекционери на коли: Джери Зайнфелд

Комикът Джери Зайнфелд е захласнат от Porsche. Доскоро сбирката му наброяваше 150 коли, само че през 2016 година коли на стойност 22 млн. $ бяха продадени и в този момент в гаража му са малко над 100. Сред продадените е Porsche 550 Spyder от 1955 година, което доближи цена от 5,3 млн. $. Автомобилите на Зайнфелд се съхраняват в триетажна постройка в Манхатън и за тях всекидневно се грижи екип по поддръжката. Сред тях е един от най-скъпите VW Camper в света, една някогашна полицейска кола (естествено – Porsche, употребявано от холандската полиция през 60-те), както и считаният за първата градска кола в света Fiat 500 от 57-а. Това, което в никакъв случай няма да откри място в гаража на Зайнфелд, е Lexus. Според него колите от марката са „ ковчези на колела “. Други притежания на комика са Porche Boxster, Porche 993, 2004 Porche Carrera GT, 1994 Porche 964 Speedster, 1973 Porsche 911 Carrerra RS, 1970 Porche 911S, 1952 VW Bug.

 Кои са най-запалените звезди колекционери на коли maxo.bg

Тим Алън 

 Кои са най-запалените звезди колекционери на коли Колекционери на коли: Тим Алън

Комедийният артист Тим Алън е измежду най-известните колекционери на коли и постоянно е споменаван като „ съперник “ на Джей Лено в тази фикс идея. Много от колите в гаража му са модифицирани по негов усет, което им придава спомагателна уникалност. Сред най-забележителните е Shelby Cobra S/C от 1965-а година. Това е един от първите модели на Ford с V8 мотор и има мощ от 800 конски сили. Оценява се на над 2 млн. $.

 Кои са най-запалените звезди колекционери на коли maxo.bg

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР