Да си агент на Държавна сигурност и да се изкарваш

...
Да си агент на Държавна сигурност и да се изкарваш
Коментари Харесай

С лъжи срещу Делян Пеевски: Агент „Сашо“ на ДС буни протести

Да си сътрудник на Държавна сигурност и да се изкарваш герой против бащицата си Русия е съвсем като да ритнеш баба си по стълбите и да обясняваш, че бяга. Нито си герой, нито си нещо по-различно от прислужник на пропагандата й, написа "Монитор ".

ДС обаче угризения нямаше, а сътрудниците й ги нямат и до през днешния ден, като не престават да съблюдават заветите на менторите си (й), само че дегизирани в нови облекла - с проатлантически камуфлаж. За илюзия на съперника.
Именно един подобен пребоядисал се сякаш в натовско синьо, само че червен и до мастилото на писалката си сътрудник на Първо основно ръководство на Държавна сигурност, подвизавал се с псевдоним „ Сашо “ в някогашните секрети служби, роди следващия тюрлюгювеч в онлайн пространството.

Този път за многообразие някогашният ни дипломат в Москва Илиян Василев реши да пусне дезинформацията не през „ Facebook “ страницата си, откъдето тя всекидневно е препечатвана с все грешките от някои изданията у нас, а в интернет уеб страницата си Bulgaria Analyica, където сътрудници са му още веднъж са част от въпросните издания, воглаве с финансирания от банкера-беглец Цветан Василев уебсайт „ Фрогнюз “.

Самият тюрлюгювеч, носещ помпозното заглавие „ Предстои публичен конфликт и пренареждане на властта след рецесия “, пък е микс от остарели тезиси, освен това взаимоизключващи се, гарнирани за пред задграничната аудитория с геополитически акценти като „ Турски поток “ и приемането на еврото у нас.

Обслужва и също толкоз остаряла цел на олигархията – да наложи в публичното схващане, че имало несъществуваща връзка сред депутата и издател на „ Телеграф медиа “ Делян Пеевски и претендента за основен прокурор Иван Гешев.

Такава връзка няма, както няма и грам истина в друга подправена вест, популяризирана от задкулисието у нас и пионките му като Илиян Василев – че депутатът имал надзор над прокуратурата.

Фактът, че това също няма общо с действителността лъсна задоволително ясно, когато магистрат от същата тази прокуратура издаде предписание да бъде заличена марката на най-тиражния вестник у нас - „ Телеграф “, издание на „ Телеграф медиа “.

Което обаче не пречи машината за клюки да тиражира и двете подправени тези без грам доказателства, само че с вярата, че преповтарянето им ще убеди обществото, че са истина.

И ще се върже на следващия опит на олигарсите да рутят законността у нас, бунейки с неистини митинги против претендента за нов основен прокурор, с вярата, че по този метод ще съумеят да избягат от възмездието за закононарушенията си.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР