Да се завишат наказанията за незаконен улов на риба, предлагат

...
Да се завишат наказанията за незаконен улов на риба, предлагат
Коментари Харесай

По-строги наказания за бракониерски риболов предвижда законопроект

Да се завишат наказванията за противозаконен улов на риба, оферират депутати от " Обединени патриоти ", които внесоха в Народното събрание ремонти в Наказателния кодекс.

Те предиждат наказване да се постанова освен на бракониерите, които са уловили нелегално риба, а и на хванатите в миг на " ловене ". Освен за лов на риба в рибостопански води с взривни, отровни или зашеметяващи субстанции, се планува санкции да се постановат и за потребление на " всевъзможен тип мрежи " в нарушаване. Предлага се минималната парична глоба за противозаконен лов на риба да се усили от сегашните 100 на 200 лв., като се санкционират и маловажните случаи. В момента законът планува наказване отнемане от независимост до една година и санкция от 100 до 1 000 лв..

Новият план планува при наново нарушаване наказването да бъде отнемане от независимост до 2 години и санкция от 500 до 2 хиляди лева В претекстовете си от " Обединени патриоти " показват, че по-високите наказания за наново осъществяване на действието ще се реализира по-добра предварителна защита.

Те акцентират, че бракониерите са 0.001% от бощия брой на рибарите в страната, само че сега имало пик на сходни нападения. " България е една от дребното страни в Европейски Съюз, които санкционират бракониерския улов и лов на риба на риба с хрилни мрежи и взривни субстанции само и единствено с административно наказване ", считат те.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР