Да се завърнеш в България 18 години, след като си

...
Да се завърнеш в България 18 години, след като си
Коментари Харесай

Вижте историята на едно българче по произход, испанец по душа и съдба

Да се завърнеш в България 18 години, откакто си я напуснал. Това е историята на едно към този момент пораснало момче. Българче по генезис, испанец по душа и орис. Луис е осиновен на годинка от испанско семейство, а през днешния ден към този момент пълновръстен се завръща за първи път в родината си.

Луис е сбъднатата фантазия на Пабло и Кармен, които не са могли да станат родители по натурален път. Приятелка ги свързва с юрист в България и по този начин стартира процедурата по осиновяване.

Година след началото на процедурата по осиновяване Пабло и Кармен към този момент са родители. Те осиновяват Луис през 2001 година Първата им среща с детето е в дома. След това пристигнала и втората среща, с цел да може бъдещите родители да вземат детето си в Испания. Адаптирал се бързо, а истината за живота си схванал още като дребен.

С течение на времето му разказали и от кое място е, а той споделил, че в никакъв случай не е изпитвал сантимент към България, само че откогато схванал, че е осиновен, знаел, че ще се върне… На екскурзия, от любознание.

Така 17 години след осиновяването родителите решили да осъществен фантазията на детето си и да го заведат там, където се е родил. Луис бил подготвен да опознае света, само че не и да се върне към предишното. Никога не питал и за българското си име, за биологичните основатели, за дома, в който е живял. Не поискал да отиде до него и в този момент, до момента в който е в България.

Независимо дали ще се върне, или не, Луис споделя, че България не му е взела, а му е дала шанса да живее там, където е в този момент. Точно с тези родители и навръх това място.

Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР