Да се занимаваш с нещо, което не обичаш е много

...
Да се занимаваш с нещо, което не обичаш е много
Коментари Харесай

8 съвета, ако мразите работата си

Да се занимаваш с нещо, което не обичаш е доста мъчно и неприятно. Започваш новата седмица с неприятно въодушевление и прекарваш времето си в очакване на петъка. Дори през почивните дни не можете да се отклоните от мислите за ниската заплата, досадните сътрудници, шеф-глупак и други " прелести " на работното място. Познато ви е, нали? Значи тази публикация е за вас!

Да живееш с непрекъснато възприятие на неодобрение и безпокойствие не е просто тъжно. Също по този начин е нездравословно за здравето. Емоционален дискомфорт има наклонност да се развие във физически дискомфорт. Професионалното прегаряне е същинска диагноза, която е по-лесна за попречване, в сравнение с за справяне. Ако опцията за смяна на активността или мястото на работа не е допустимо по някаква причина в този момент, пробвай да се пренастроиш. И се научи да получаваш повече задоволство в актуалната обстановка. За да извършите това, използвайте тези препоръки.

Мотивирай се да постигнеш нещо

Добре е, когато парите те стимулират да вървиш на работа. Но, в случай че те са единствената причина, бързо ще се отегчиш и ще загубиш интерес към кариерата си. Ето за какво, не се ограничавай с приходите. Помислете до какви върхове искаш да достигнеш в тази позиция. Трябва непрекъснато да се учи нещо ново, да се получават подобаващи умения, да създаваш забавни познанства и да се развиваш по всевъзможен вероятен метод. Това е единственият метод да заобичате работата си и да станете отличен експерт.

Прегледай своите служебни задължения

Ако сте прекомерно претрупани с предизвикателни задания и не можете да се отпуснете за минута, това е неприятно нещо. Но и прекомерно обикновената рутина, която изпълняваш на машината, без да използваш досетливост, също не способства за интереса към работата. Може би би трябвало да промениш обсега на дилемите, графика или даже позицията в компанията. Получи повече независимост или, назад - повече отговорност. Говори с управлението. Заедно помислете по какъв начин можете да бъдете допустимо най-полезни на компанията.

Като опция, сами можете да разгледате по-новому отговорностите си. Излез с предизвикателство в тяхната рамка, което ще бъде забавно да се премине. Винаги търси по-креативни ексцентрични подходи за решение на познати проблеми.

Определи защо твоята работа е значима

Трябва да има някакъв смисъл във всяка активност. Ако не го виждаш в работата си, не можеш да я обикнеш. Важно е да се чувстваш замесен в тима и да осъзнаеш, че вървите към някаква цел. Помислете по какъв начин работата ви е от изгода за другите хора: сътрудници, сътрудници, клиенти, общество като цяло. Какво положително вършиме и за какво тъкмо сте в положение да го извършите с такава успеваемост. Това може да даде добър заряд на възторг.

Намери баланс

Много е значимо да се реализира баланс сред непоклатимост и безпорядък. Не можете непрекъснато да бъдете в избрани граници, оттатък които се страхувате да пристъпите. Но в работата ви въпреки всичко би трябвало да има избран ред, в противоположен случай ще бъде мъчно да намериш естетика със себе си. Всякакви крайности - както цялостна еднообразност, по този начин и безспорна непредсказуемост - не способстват за удоволствието от една кариера.

Ако сте заседнали в рутина, направете някакво многообразие: в реда на интервенциите, дневния график или в околната среда. Опитай се да получиш допустимо най-вече нова забавна информация. Ако имаш време, регистрирай се за онлайн курсове и в това време овладеете друга специалност или подобрете квалификациите си, с цел да разширите обсега на отговорностите.

Когато главният ви зложелател е хаосът, би трябвало да рационализирате графика и прецизно да го следвате. Не забравяйте да предвидите време освен за всички значими задания, само че и за добра отмора. Без това просто няма да можете да работите продуктивно.

Празнувай успехите си

Признанието от другите може да бъде огромна мотивация. Но не разчитай единствено на това. Вие самите имате цялостното право да се похвалите за достижения, даже доста да са дребни. Нека бъдем стимулирани от почтена премия: обичано ядене, забавен филм, дълго чакана покупка или просто ленив ден в леглото. Редовно насърчавайте себе си с хубави дребни неща и принудително да започнете нова работна седмица ще бъде доста по-лесно.

Сприятели се с колегите

Работата в обединен отзивчив екип е доста по-приятна, в сравнение с в екип, в който всеки не се харесва другия. В края на краищата и ти можеш да допринесеш за подобряването на обстановката в офиса. Общувай по-често с сътрудници, търсете нещо общо сред вас. Нека даже да е не харесването на работата. Заедно въпреки всичко ще ви е по-лесно да преодолеете всички компликации и да намерите преимущества в дейностите си. Производителността на компанията също ще се усили, което ще има позитивно влияние върху всички вас. Сприятелете се на работното място и отивайки там ще бъде по-забавно.

Почисти бъркотията

На първо място, на работното място. Освободи компютъра и масата от ненужните отпадъци, подредете всичко, както желаете. Добави и няколко симпатични елементи, които ще те развеселят. След това рационализирай работната рутина. Ако можете да улесните дилемите си благодарение на някои стратегии, устройства или съоръжение, не забравяйте да го извършите. Опитайте се да постигнете оптимален комфорт на всички стадии от работния развой. Така че ще имаш повече свободно време и позитивни страсти.

Не живей само за работата

Когато няма нищо в дните ти с изключение на скучната кариера, даже най-интересната работа стартира да провокира раздразнение. Затова направи живота си отвън компанията богат, ярък и разнороден. Личен живот, другари, занимания, отдих - обърни внимание на всички сфери.

Развивай се, получи нови усещания, не забравяй да имаш добра отмора. И не мисли да работиш непрекъснато. Когато напуснеш офиса, остави негативни мисли там. И, кой знае, може би с времето даже ще се влюбиш в своята " неприятна " активност. И в случай че не, в никакъв случай не е късно да променим всичко.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР