Да се забрани външното финансиране на обществените медии, защото това

...
Да се забрани външното финансиране на обществените медии, защото това
Коментари Харесай

Рашидов: Ако ще и на Сорос баща му да е - не е редно обществени медии да се финансират външно

Да се забрани външното финансиране на публичните медии, тъй като това ги прави самостоятелни, съобщи шефът на комисията по просвета Вежди Рашидов в Народното събрание по време на дебатите по отчета за Съвет за електронни медии. Рашидов се стимулира с безпокойството си от обстоятелството, че всякакви грантаджии се вихрят в Българска национална телевизия и БНР, осведоми "Канал3 ".

Констатацията той направи в имитация на депутата Велислава Кръстева от Движение за права и свободи, която насочи зов да се одобри по-бързо законопроектът за публичността на собствеността и финансирането на медиите, на който е съвносител дружно с Делян Пеевски и Хамид Хамид. Кръстева подсети, че законопроектът е импортиран преди 4 месеца, а единствено преди няколко дни и Еврокомисията изиска подобен правилник.

"Моят зов е - дайте ход на законопроекта, подкрепете го, тъй като това е опцията да се види финансирането на медиите ", обърна се към Рашидов депутатката от Движение за права и свободи. "Законопроекта на господин Хамид и господин Пеевски го прочетох, логичен е ", отвърна Рашидов.

Той подсети, че и Министерският съвет има импортиран по тематиката. Законопроектът бил сега "на трупчета " и Рашидов чакал комфортния миг, в който да се организира полемиката по него.

"Външното финансиране в една социална медия е доста рисково. Човек, който взема външни пари, е подвластен ", заключи Рашидов по адрес на държавните медии и грантаджийската им взаимозависимост през избрани излъчвания.

"Трябва да спасим публичните медии от взаимозависимост ", безапелационен беше някогашният министър на културата. И тук поддържа изказалия се преди него Антон Кутев, че Българска национална телевизия и БНР би трябвало да бъдат по-добре финансирани. "За да бъдат в действителност публични медии, а не обслужващи медии ", установи Рашидов.

Малко по-рано депутатът от "Атака " Павел Шопов пък напряко натърти, че грантаджии и соросоиди са окупирали Българска национална телевизия, а ги управлявали непосредствено от "Овча купел ", с намек за кръжец към Нов български университет. В същото време страната и данъкопците давали 70 млн. лева публични пари, недоволства националистът.

Добре, дано Павел Шопов го каже. Като ръководител на комисията аз да не произнасям това. Всички се сещаме, че да. Абе, в случай че ще и на Сорос татко му да е - не е редно публични медии да се финансират външно . Защото това към този момент не подсигурява свободата на словото. Те стават подвластни от парите, сподели Рашидов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР