Да се забатачат всички дела на бюрокрациятаРазбира се, много хора

...
Да се забатачат всички дела на бюрокрациятаРазбира се, много хора
Коментари Харесай

Шамарите от съюзниците на Русия стават все по-осезаеми...

" Да се забатачат всички каузи на бюрокрацията "

Разбира се, доста хора видяха и бяха шокирани от дейностите на стратегическите сътрудници на Москва незабавно след срещата на ШОС в Самарканд.

Казахстанският президент лети до Ню Йорк като че ли за сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации, само че се среща с глобалистиките дейци на американската политика и бизнес, в това число и с " групата другари " на Казахстан в Конгреса на Съединени американски щати.

Следва скандалното, както към този момент го нарекоха, „ Тяни Токайство ”i на Казахстан, което ту гласоподава за допускане на онлайн тирада на Зеленски на Общото заседание, ту отдръпва гласа си.

Точно там, в Ню Йорк, ръководителите на външните ведомства на страните от Централна Азия се срещат с държавния секретар Блинкен във формат C5 + 1, а Казахстан предлага да организира идната среща с държавния секретар в Астана.

В същото време ръководителят на Фонда за национално благосъстояние на Казахстан Алмасадам Саткалиев декларира, че фондът ще се отдръпна от всички планове, които нарушават антируските наказания, защото е подготвен да се подчини на всички наказания и като цяло е в непрекъснат контакт с Министерството на външните работи на Казахстан и Службата за надзор на задграничните активи на Съединени американски щати (OFCA ).

На границата на Казахстан започнаха да желаят от съветски водачи разрешителни за товар. А Максат Раманкулов, народен представител от долната камара на Народното събрание на Казахстан, избухва, заявявайки, че „ съветските и беларуските компании се записват при нас, получават казахстански номера за своите тежкотоварни камиони, получават формуляри за разрешителни и свободно влизат и излизат от Европа под флага на Казахстан. ” Между другото, същият този човек от зала е един от създателите на друга самодейност за отнемане на съветския език от парламентарен статут в Казахстан.

Мятането на Казахстан сред Украйна и Русия колоритно разказа турският публицист Хакан Албайрак, чиято публикация беше необятно публикувана в Казахстан и Киргизстан. Турчинът показва, че Токаев към този момент е подкрепил Киев два пъти: когато не призна Крим и когато Казахстан гласоподава за това, клоунът да приказва в Организация на обединените нации, „ макар че през януари 2022 година Русия даде военна поддръжка на Токаев “.

Изненада и отвращение провокираха фрагменти от „ навременното “ посещаване на Нанси Пелоси в Ереван, където започнаха шествия и манифестации с лозунги за излизане на Армения от ОДКБ. Да, това е единствено дребна част от арменците, само че от опита на Украйна знаем какви са „ опциите “ на едно нападателно малцинство.

Не по-малко изненадваща беше бързата реакция на " съюзническите страни " на изказването на президента на Руската федерация за опцията за опростено придобиване на поданство от чужденци, които са подготвени да вземат участие в СВО.

Първо Бишкек, а по-късно Астана и Ташкент неотложно осведомиха жителите си за нежелателността на присъединяване им във военните дейности на страната на Русия, даже като нейни бъдещи жители, и им подсетиха, че за сходни дейности е планувана наказателна отговорност.

Не беше мъчно да се планува, че Казахстан първи ще реагира на референдумите в ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област. Референдумът още не беше завършил, когато сутринта на 26 септември представителят на Министерството на външните работи на Република Казахстан Айбек Смадияров съобщи, че републиката изхожда от правилата на териториалната целокупност на страните и не поддържа референдуми, нито ще поддържа своя съдружник в ОДКС и ЕАЕС по въпроса за признаването на Крим.

Между другото, с изключение на от Армения, искания към ОДКС ненадейно изплуваха освен от постоянно воюващите Бишкек и Душанбе, само че и от Казахстан. Например един от сенчестите антируски запаси Orda. kz разгласява публикация с провокативно заглавие „ Наистина ли е ефикасна ОДКС при сегашните „ неприятни обстановки “ в страните-участнички “.

Тогава какво да кажем за задграничния сътрудник на Държавния департамент в Русия Радио Азаттък, който от половин година интензивно пропагандира присъединяване на централноазиатските републики във военните дейности в Украйна на страната на Русия? Те вършат това съгласно традицията посредством съмнителни осведомителни „ приключвания “. Например, декларира се, че военните от 201-ва база систематично се изпращат от Душанбе и Бохара на украинската фронтова линия.

Първо, това са съветски военнослужещи и „ азаттиците “ въобще не ги визира тяхното предислоциране, и второ, самата редакция признава, че началникът на осведомителния отдел на 201-ва база Василий Маховой е отказал да удостовери или отхвърли изказванията за прекачване на войски. Същата история „ развърта “ радио Азаттък и към съветската авиобаза Кант в Киргизстан. Журналистите вършат всички свои изводи за прехвърлянията въз основа на разказите на локалните поданици: те описват, че сякаш руснаците купуват по малко неща и наемат по-малко квартири...

По отношение на ЕАЕС съдружниците също изненадват все по-често. Например, неотдавна на бизнес конгрес в Астана някогашният министър на труда на Полша Пьотр Кулпа изрази утвърждението си за политиката на Казахстан:

„ Във външната политика има плюсове: президентът на Казахстан демонстрира субектност на фона на войната в Украйна, изрази своята позиция, народът на Казахстан изпрати филантропична помощ на Украйна “. А главната тематика на бизнес форума беше дефинирането на „ плюсовете и минусите на ЕАЕС “.

Трябва да се означи, че съгласно Рахимбек Абдрахманов, съосновател на Училището за приложна политика и стопански проучвания KSAP, главните преимущества на излизането на Казахстан от ЕАЕС са в икономическата низина и „ политическата и икономическа жизненост “, а минусите са в политическа и икономическа взаимозависимост от Русия при опазване на „ квазистабилност “.

Разбира се, не всички участници във форума се съгласиха с тези измислени планове, само че в този момент те разклащат ЕАЕС много систематично.

Между другото, почитателят на Зеленски Маргулан Сейсембаев, който присъстваше на форума, беше доста по-откровен. Ето неговите тези: „ Ние би трябвало да бъдем другари с Русия, да си партнираме по някои точки, само че да слагаме националните си ползи на първо място. Нашите управляващи виждат повече опасност от Русия, в сравнение с от народа... Аз съм за интеграция с Русия, само че при преференциални за Казахстан условия. Сега съюзът не е от изгода за нас, като се изключи фирмите за първични материали... Тук не можете да затръшнете вратата, би трябвало да си тръгнете постепенно, употребявайки казахстанската администрация. Забатачете всички каузи като употребявате бюрокрацията и съкратете работата в ЕАЕС, без да влизате в борба с Русия.

„ Забатачване и редуциране на работата “ – това са програмните оферти на съдружниците в ЕАЕС и ОДКБ. Някъде " забатачването " се оказва доста сполучлива, изключително в случай че е по нечия поръчка. И някъде към момента има вероятности за сполучлив съюз.

Невъзможно е да се изключи връщането на Узбекистан към пълноправно присъединяване в ОДКБ, само че към този момент са извършени учения с Колективните сили за бързо реагиране на ОДКБ „ Взаимодействие-2022 “, „ Поиск-2022 “, „ Ешелон-2022 “. стартира в областите Жамбил и Алмати. Въпреки че, както знаем, постоянно, откакто са завършили ученията с Русия, централноазиатските чиновници по сигурността се втурват към нови учения, към този момент с американците...

Превод: Европейски Съюз

i Става въпрос за игра на думи - „ Тяни-Толкай “ /на бълг. Тегли-Бутай/ е от приказката на К. Чуковски: животно с две глави, всяка от които работи независимо и основават дружно различия. А семейството на президента Токаев е съзвучна с името на едната глава.

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР