Да се вземат втори кръвни проби от стадото в Болярово,

...
Да се вземат втори кръвни проби от стадото в Болярово,
Коментари Харесай

Адвокати поискаха втори кръвни проби от стадото в Болярово заради чумата

Да се вземат втори кръвни проби от стадото в Болярово, с цел да се потвърди или отхвърли съществуването на болестта чума по дребните преживни животни, желаеха юристите на притежателите на фермата. В Административния съд в Ямбол през днешния ден беше прегледана жалбата против заличаването на обекта.

Пробите, взети от животните, да бъдат изпратени в акредитирана лаборатория отвън страната, изиска юрист Владимир Шейтанов.

Трябва да има сигурност, гаранции, че пробите ще бъдат взети по съответния подобаващ метод и ще бъдат по съответния подобаващ метод превозени до тези лаборатории, съобщи Шейтанов, представен от БНР.

Според отбраната, издадената заповед от шефа на Агенцията по сигурност на храните Дамян Илиев за евтаназиране на животните, както и всички последващи документи, в това число и заповедта за изтриване на обекта, са оскъдни, съобщи юрист Чакърова.

Когато има изключително рискови заразни заболявания, преди този момент би трябвало да се свика щаба, би трябвало да излезе министърът взаимно с министъра на вътрешните работи с такава заповед, уточни юрист Чакърова.

Според юриста на Агенцията по сигурност на храните, заповедта на шефа на Областната организацията в Ямбол доктор Николай Георгиев за изтриване на фермата в Болярово е законосъобразна и използвана и все още.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР