Да се внимава и да не се прибързва с избора

...
Да се внимава и да не се прибързва с избора
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Светлозар Лазаров не е подходящ за главен секретар на МВР

Да се внимава и да не се прибързва с избора на нов основен секретар на Министерство на вътрешните работи, Светлозар Лазаров не е подобаващ за поста, съобщи вицепремиерът Валери Симеонов тази заран. Според него всички кадрови промени би трябвало да се обсъдят с съдружните сътрудници.

" Въпросът за нов основен секретар ще бъде подложен на следващия съдружен съвет от 9.00 часа в Министерския съвет ", уточни още Симеонов. " Не би трябвало да притискаме ГЕРБ за основен секретар на Министерство на вътрешните работи, по-добре да се внимава с избора, с цел да не го освобождаваме след няколко месеца.

Министерство на вътрешните работи си има своите експерти, експерти на всички равнища, които са свързани с директна активност по осъществяване на наредбите и законите от министерството, тъй че дали има основен секретар, или не една две седмици не мисля, че е съдбовно ", добави вицепремиерът.

Лазаров, който в петък подаде оставка като народен координатор на партия " Атака ", беше основен секретар на Министерство на вътрешните работи в държавното управление на Орешарски.

Валери Симеонов разяснява и изявление на съветския президент Путин, че България е слаба и по тази причина се е отказала от газопровода Южен поток. " Не знам кой му написа речите и изявленията на Путин, само че той си разреши да даде неприятна оценка на българското държавно управление за " Южен поток ". Нещо обаче се е объркал и е добре Министерство на външните работи да излезе с остра позиция по този въпрос ", сподели Валери Симеонов по Българска национална телевизия.

Според него планът е бил позорен за страната ни. " Решението за прекъсването на плана е подбудено заради това, че България можеше да търпи съществени финансови наказания от Европейски Съюз, в случай че беше осъществен този план. " Проектът беше нездравословен и против българския народен интерес. Да инвестираш в построяването на водопровод и да чакаш да получаваш такси след 20 или 220 години, е неуместно. Тук става въпрос за доста съществени стопански учредения да отхвърлим този план. Не всеки енергиен план е потребен ", акцентира вицепремиерът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР