Да се възстанови отново наборната военна служба и младите хора

...
Да се възстанови отново наборната военна служба и младите хора
Коментари Харесай

Каракачанов настоя за възстановяване на наборната военна служба

Да се възвърне още веднъж наборната военна работа и младежите да се върнат в казармата, с цел да се научат на ред и дисциплинираност -за това настоя през днешния ден министърът на защитата Красимир Каракачанов. Той откри през днешния ден край Казанлък втория Национален събор на запасното войнство, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града. В събора участваха представители на военно-патриотичните организации в страната. Военният министър следи проява на военнослужещите от Специалните сили,които демонстрираха качества при осъществяване на военни ръкопашни техники, пукотевица с маркиращи муниции, както и директна акция за освобождение на заложници и инфилтриране по парашутен прийом с парашутна система вид „ Летящо крило “.
Той благодари на военнослужещите от запаса и запаса – членове на военнопатриотичните съюзи, за службата в редовете на Българската войска. „ Вашата роля на хора, служили на България, е извънредно значима във времена, в които понятия като чест, достолепие, жанр, работа са сякаш забравени. Вашата активност и начинания, свързани с популяризирането на военната и общобългарската история, крепят българщината и пламъка на родолюбието “, съобщи министър Каракачанов в обръщението си към участниците в събора. Той пожела на представителите на запасното воинство, членуващи в разнообразни съюзи и организации, да бъдат единни, обединени от клетвата за честност към България, която са полагали, и да дадат образец на българското общество. „ Вие сте носители на загатна за славната Българска войска. Пожелавам ви да сте дейни и да продължавате да възпитавате младото потомство в дух на родолюбие “, сподели в умозаключение министърът на защитата.
Организатор на втория Национален събор на запасното воинство е Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и запаса със съдействието на Министерството на защитата и община Казанлък. В него вземат участие представители на военнопатриотичните организации в страната. Целите на събора, оповестени от ръководителя на СОСЗР военачалник о.з. Златан Стойков, са разпространение на службата в Българската войска като висш дълг за гарантиране на сигурността и териториалната целокупност на страната, подсилване на живата връзка сред армията и запасното воинство, одобряване на националните обичаи и традиции – извор на изключителна мощ за патриотичното образование на младото потомство.
Стотици участници и посетители на събора следиха през днешния ден динамичния показ на военнослужещи от Специалните сили, които демонстрираха качества при осъществяване на военни ръкопашни техники, парашутни скокове, стоварване на военнослужещи по способа „ бързо въже “, пукотевица с маркиращи муниции и неутрализиране на терористи. С показаните умения командосите заслужиха овациите на участниците в събора. В демонстрациите участваха и военнослужещи от Военновъздушните сили с вертолет „ Кугар “ и аероплан Ан-2. Военнослужещи от Военноморските сили показаха особено водолазно съоръжение.
В художествената стратегия на събора взе участие Представителният отбор на Въоръжените сили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР