Да се възроди Първенство на София по шахмат за деца

...
Да се възроди Първенство на София по шахмат за деца
Коментари Харесай

Възражда се софийското първенство по шахмат за деца и юноши

Да се възроди „ Първенство на София по шахмат за деца и юноши до 8, 10, 12, 14, 16 и 18 години “  - тази концепция сплоти множеството клубове по шахмат в столицата. Софийски клубове по шахмат, Българска федерация по шахмат 1928 и Столична община застанаха зад концепцията през 2018 година да се организира градско състезание по шахмат за софийските деца.

Целта е да се усили броя  на шампионатите по типичен шахмат, тъй че дребните състезатели да получат повече участия на сходни конгреси, с цел да поддържат спортно-техническата си подготовка, да подкрепят тренировките си и да реализират по-високи резултати на държавни, европейски и международни шампионати. 

Участието за децата е гратис. Регистрацията за състезателите, картотекирани в софийските клубове по шахмат на възраст от 5 до 18 години, към този момент стартира. Заявките за присъединяване ще бъдат оповестени тук. 

Софийско Градско състезание ще се организира по швейцарска система в 7 кръга, настрана за девойки и момчета. Контролът на игра е 60 минути + 30 секунди на играч за довеждане докрай на партията. Класирането е по възрастови групи, настрана за девойки и момчета. Победителите във всяка група, с изключение на орден и купа, получават гратис настаняване за Държавното самостоятелно състезание по типичен шахмат в Пловдив или Плевен.

Очакванията на уредниците са традицията, да има градско състезание по шахмат в София, да се възроди и по този начин да се разпространява шахматната игра измежду децата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР