Да се въздържим от спекулации, процесът ще бъде прозрачен. Това

...
Да се въздържим от спекулации, процесът ще бъде прозрачен. Това
Коментари Харесай

Ковачевски за френското предложение: Подписаният с България протокол няма да бъде част от преговорната рамка

Да се въздържим от спекулации, процесът ще бъде транспарантен. Това сподели министър председателят на Република Северна Македония на конференция пред публицисти след съвещание на държавното управление, което се срещна с френското предложение за деблокиране на македонската евроинтеграция. Това оповестява македонският

Ковачевски добави, че през днешния ден в държавното управление е пристигнало формалното предложение на Брюксел. „ Официалните стъпки ще бъдат обявени, откакто бъдат приключени консултациите с необятната общност “.

„ По отношение на възгледите на България, изключително откакто имаше планове на хрумвания, беше казано, че въпросите за идентичността не могат да бъдат част от този документ и това е, което мога да потвърдя “, добави Ковачевски.

Премиерът на Македония сподели, че процесът в Европейския съвет не е прочут, само че се знае по какъв начин тъкмо ще протече процесът в Македония. „ Подписаният с България протокол няма да бъде част от преговорната рамка “, безапелационен е Ковачевски.

" Френското предложение ще бъде импортирано в Народното събрание, а опозицията и експертната общност и неправителствени организации ще гласоподават за него. От на следващия ден предлагането ще бъде показано пред медиите ", добави македонският министър председател.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР