Да се въведе наказателна отговорност не само за държането или

...
Да се въведе наказателна отговорност не само за държането или
Коментари Харесай

Готвят спешни поправки в НК за наказателно преследване на нелегалното производство на цигари

Да се вкара наказателна отговорност освен за държането или продажба на незаконни акцизни артикули, само че и за нерегламентираното им произвеждане - това е едно от предложенията за промени в Наказателния кодекс, разисквани през днешния ден на среща в Министерство на финансите сред министъра на финансите Владислав Горанов, министъра на вътрешните работи Младен Маринов, министъра на правораздаването Цецка Цачева, основния прокурор Сотир Цацаров, шефа на Агенция " Митници " Георги Костов и ръководителите на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов и на комисията за наблюдаване на приходните организации Емил Димитров.

На срещата е било контрактувано незабавно да се предложи на Народното събрание смяна в Наказателния кодекс (НК), която да поправи настоящето състояние, при което в член 234 от Наказателен кодекс се криминализират единствено продажбата и държането на акцизни артикули без бандерол, само че не и производството им.

Поправката ще се прецизира от работна група, като текстовете би трябвало да бъдат препоръчани на народните представители в края на идната седмица.

Друго предложение, коментирано на срещата е да се вкара регистрационен режим за машини и уреди, нужни за произвеждане на такива артикули, заяви на конференция основният прокурор Сотир Цацаров след срещата.

Само посредством административно-наказателни разпореждания, които и в този момент съществуват, не може да бъде предотвратено и спряно незаконното произвеждане на акцизни артикули, означи след срещата правосъдният министър Цецка Цачева.

Министърът на финансите Владислав Горанов заяви, че е належащо

До края на идната седмица би трябвало да стартира разглеждането и дебатирането на въпросните законодателни промени, стана ясно от думите на финансовия министър Владислав Горанов. " Разбрах от основния прокурор, че има избрани празноти в Наказателен кодекс, които възбудиха нашия интерес като заинтригувани за основаването на задоволителен инструментариум за надзор и наказателно гонене на всеки, който ощетява хазната. Целта на днешната среща беше оптимално бързо да създадем организация, която да преодолее тези дефицити, които са разпознали експертите по наказателно право ", уточни той.

В отговор на въпрос за " Винпром Карнобат " министърът на финансите заяви, че софтуерната скица не позволява съществуването на кран, открит в данъчен склад, съобщи Българска телеграфна агенция. От тръбата е изминал етилов алкохол с 96 градуса с " много порядъчен дебит ", сподели министърът. Категорично приказваме за нарушение на софтуерната скица на данъчния склад, съобщи Горанов и добави, че когато е бил публикуван лицензът, подобен кран не е съществувал. Агенция " Митници " ще продължи работата си в сходство с акцизното законодателство по това, че е основана причина в един от данъчните хранилища да се извежда акцизна стока, без да минава под надзор. Подобно тежко нарушаване би могло да докара даже и до лишаване на лиценз при избрани условия, добави финансовият министър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР