Да се въведат физически и психологически тестове за шофьори над

...
Да се въведат физически и психологически тестове за шофьори над
Коментари Харесай

Новата пътна агенция иска възрастните шофьори да минават през тестове

Да се вкарат физически и психически проби за водачи над 60-годишна възраст. Това оферират от новата държавна организация за пътна беозпасност. Според ръководителя на структурата Малина Крумова след 60-годишна възраст книжките не би трябвало да са безсрочни.

„ Когато станат на 60 години не да имат безсрочна брошура, а в противен случай по-често да подлежат на физическа и психическа проверка”, съобщи тя пред Българска национална телевизия.

Данните на Министерство на вътрешните работи сочат, че единствено в Русе през последните две години са станали над 120 произшествия с присъединяване на хора над 60 години. Над 100 са ранените, а починалите – четирима. Миналата седмица в града е блъснат 95-годишен пешеходец. Шофьорът е на 71 години.

Не е ясно дали ще бъде въведено сходно ограничаване. Министерство на вътрешните работи има надалеч по-сериозни проблеми. От КАТ регистрират все по-голям брой на дрогирани водачи.

„ Средно за седмица варират от 7 до 3-4 водачи с приложимост на наркотични субстанции или техни аналози - младежи, които търсят адреналина”, съобщи шефът на русенската пътна полиция Михаил Манов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР