Да се върне и оценката за възпитание, която да поощрява

...
Да се върне и оценката за възпитание, която да поощрява
Коментари Харесай

Предложение: Учениците с добро поведение да се освобождават от матура

Да се върне и оценката за образование, която да насърчава положителното държание, и въвеждане на опцията за освобождение от матурите в 12-и клас, оферират от профсъюз " Образование " към КТ " Подкрепа ". 

По думите на ръководителя Юлиян Петров оценката образование участвала и преди в просветителната ни система и би трябвало да участва в дипломата, както е в доста други страни – Румъния, Полша, Словакия, написа " Монитор ". 

От профсъюз " Образование " оферират и да се даде опция на един възпитаник, който се е показал добре през годините в гимназията, да не се явява на матура след 12-и клас. 

Според тях по този метод учениците ще бъдат подтиквани да учат повече, с цел да бъдат освободени. " Все още нямаме подготвена формула, само че преди години междинната оценка от 5 е била задоволителна за освобождение. 

Възможно е при три шестици последните 2-3 години да бъдат задоволителни, с цел да бъде освободен един възпитаник ", изясни ръководителят на синдиката. 

За тях това е един значим изпит и не би трябвало да се анулира, само че с цел да стане един възпитаник студент, той стартира упорита работа за кандидатстудентски изпити, за може да влезе в мечтаната компетентност. 

Различно е мнението им за външното оценяване след 7-и клас. Според учениците не би трябвало да поставят изпити единствено по няколко предмета, защото завършващите главно обучение би трябвало да имат знание по всички предмети.

  " Не е потребно за общата им просвета и за равнищата им на възпитане и социализацията, като се концентрират единствено върху едни предмети ", обясня Петров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР