Да се увеличат цените на 220 клинични пътеки, да се

...
Да се увеличат цените на 220 клинични пътеки, да се
Коментари Харесай

Лекарският съюз: 30-35% от приходите по клиничните пътеки да отиват за заплати на лекарите

Да се усилят цените на 220 клинични пътеки, да се понижат с 10% размерите на хоспитализациите, най-малко 30% от приходите на лечебните заведения да отиват за фонд „ Работна заплата “ на висококвалифицираните медицински фрагменти.
Това изиска ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров по отношение на договарянията за Националния рамков контракт за 2020 година
Маджаров настоя също по този начин лекарите без компетентност да работят като лекари, а не като секретарки. В момента те могат единствено да попълнят амбулаторни листове.

Промяната ще бъде записана в НРД 2020.

Съсловната организация ще упорства и да отпадне 24-часовото разположение на персоналните лекари, като това би трябвало да бъде регламентирано посредством нормативни текстове.

Освен това средствата от бюджета на НЗОК за извънболнична помощ би трябвало да бъдат увеличени с 18 млн.лв., с цел да се подсигуряват профилактиката и проучванията на жителите, добави още той.

БЛС предлага още и да не се глобяват лекарите, в случай че надвишат броя на талоните за профилактични прегледи.

Друго искане на БЛС е потребителската такса за деца да бъде изплащана на лекарите по метода, по който се доплаща и таксата за пенсионерите – заплащане на 1 лев, а останалата част от страната.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР