Да се увеличат данъците за старите автомобили с до 80%,

...
Да се увеличат данъците за старите автомобили с до 80%,
Коментари Харесай

Ефективно ли е предложението за 80% по-високи данъци за старите коли у нас?

Да се усилят налозите за старите коли с до 80%, с цел да се употребяват по-малко у нас. Предложението е на Министерството на нововъведенията и растежа. Работеща ли е обаче сходна концепция? Темата в студиото на „ Пресечна точка ” разяснява автомобилният специалист и създател на един от най-известните блогове за коли Филип Лазаров.

Според него всички оферти, свързани с коли и водачи, идват от специалисти в кавички, които действително не схващат от коли. По думите на специалиста кола, създадена през 2015 година е допустимо да замърсява въздуха повече от такава, създадена през 2005 година

 „ Това би трябвало да го реши ГТП, а не индивидът с калкулатора ”, безапелационен е Лазаров. Той е уверен, че най-съществен в тази ситуация е контролът.

Филип Лазаров твърди, че сходна мярка няма да даде резултати. Според него ще е по-ефективно да се подтиква пазаруването на електрически коли посредством понижаване на цената им. „ Това, че паркират гратис в синя и зелена зона е добра мярка ”, счита автомобилният специалист. Той е безапелационен, че слагането на газови уредби също би трябвало да бъде подтиквано от страната.

Експертът предложи да избираме кола практично, а не по хубост и с страст, с цел да ни служи по отношение на потребностите ни.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР