Да се установи броят на селскотостопанските животни в Старозагорска област,

...
Да се установи броят на селскотостопанските животни в Старозагорска област,
Коментари Харесай

На срещи с фермерите да се разясняват опасностите от африканска чума по свинете и чумата по дребните преживни животни

Да се откри броят на селскотостопанските животни в Старозагорска област, както и броят на записаните и нерегистрираните ферми. На директни срещи с фермерите да се коментират заплахите от африканска чума по свинете и чумата по дребните преживни животни - това разпореди регионалният шеф на Стара Загора Гергана Микова след съвещание на Областната епизотична комисия през днешния ден, оповестяват от пресцентъра на регионалната администрация.

Ако бъдат открити инфектирани животни да бъдат унищожавани неотложно, с цел да се предотврати разпространяването на заболяванията.

Да продължи наблюдението на полицейските органи на двата прохода - Шипка и Прохода на републиката. Да се ускори връзката с органите на прокуратурата, тъй като има случаи, в които селски стопани отхвърлят да обезпечат достъп до обектите, в които отглеждат животни. Това е решила Областната епизоотична комисия на съвещанието през днешния ден. Приети са били и ограничения за битка със болестта: обезпечаване на непрекъснат ветеринарномедицински надзор по места, възбрана за пазаруване и пласиране на живи животни от нерегламентирани места, образование на ловните дружинки за различаване на заболяването Африканска чума по свинете и други, допълват от пресцентъра на регионалната администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР