Да се трепеш с години в Австрия и да си

...
Да се трепеш с години в Австрия и да си
Коментари Харесай

Австрия към имигрантите: Не знаеш немски - не получаваш жилищна помощ

Да се трепеш с години в Австрия и да си лишен от помощ, тъй като не знаеш задоволително немски - тази мярка основава чувство за неправда у стотици чужденци и те все по-малко се усещат добре пристигнали в страната, написа организация Франс прес в преписка от австрийския град Линц.

" Работила съм доста, почиствала съм под дърво и камък ", спомня си с мъка някогашна чистачка. Изискването откъсва от нейния приход съвсем 150 евро жилищна помощ - над половината наем за жилището ѝ в Линц, на 180 км от Виена.

Сръбкинята, поискала анонимност, споделя пред Агенция Франс Прес, че след 24 години работа в страната не е съумяла да показа документ за езиково равнище, изискван към този момент от управляващите в провинция Горна Австрия, с цел да отпускат тези пари.

" Няма по какъв начин да отивам на курсове по немски, елементарно се изтощавам и не мога да се съсредоточвам ", изяснява 63-годишната някогашна служителка, която към този момент е с приета неработоспособност, лекува се от ред болести и не работи.

Жената счита да подаде тъжба за дискриминация поради етническа принадлежност и физически дефекти. Изпълнена е с решителност да оспори мярката, въведена през 2018 година и показателна за по-строгия към този момент метод на Австрия - по образеца на други европейски страни, към проблемите с имиграцията и интеграцията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР