Да се спрат спекулациите, че няма заболяване и едва ли

...
Да се спрат спекулациите, че няма заболяване и едва ли
Коментари Харесай

Волен Сидеров: Да се спрат спекулациите с чумата по животните!

Да се спрат спекулациите, че няма заболяване и надали не убиването на инфектирани животни е без причина. Това не е по този начин. Хората, които живеят в засегнатите общини биват манипулирани. Трябва да им стане ясно, че заболяване има. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на Обединени патриоти и водач на АТАКА Волен Сидеров на брифинг в Народното събрание след изключителния Председателски съвет, на който участваха земеделският министър Румен Порожанов, вътрешният министър Валентин Радев и шефът на Агенцията по храните Дамян Илиев, предават от пресцентъра на " Атака ".

Сидеров предложи да се сложат осведомителни табели в засегнатите обитаеми места. От тях да стане ясно, че има заболяване по животните, какви ще са компенсациите за хората и каква е заплахата, в случай че не бъдат подхванати нужните ограничения. „ Кметовете да обяснят на своите съграждани, че това е рисково за цялото отглеждане на животни в България и в случай че не бъде спряна тази болест в тези общини, може да пламне цялата страна “, акцентира Сидеров.

„ Хората да се успокоят и да схванат, че ще бъдат обезщетени. В момента губят животни, това за тях е занаят “, съобщи още водачът на АТАКА. „ Съветвам тези, които потеглят да ловят риба в мътна вода, да извадят въдиците, да приберат такъмите, тъй като това е рисково за всички “, добави той и разкритикува опозицията, че не е застанала до тях, с цел да се изрази единодушие по този проблем.

„ Той е народен, не е партиен. Дали ще спасим българското отглеждане на животни е обща грижа и не би трябвало да се работи с внушения, че нещо се прави нелегално. Има лабораторни разбори, има доказателство за болест от европейска оторизирана лаборатория. Мерките би трябвало да продължат. Да се ускори информираността и предпазването на регионите. Не да се подклажда напрежение измежду жителите. Това би трябвало да се приключи и да се ликвидира заболяването “, заключи Сидеров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР