Да се следи не кой какво говори и колко шумно

...
Да се следи не кой какво говори и колко шумно
Коментари Харесай

Христо Иванов за ДПС: Да правим релация между публичните фойерверки и това, което се случва накрая

Да се следи не кой какво приказва и какъв брой шумно го приказва, а какво се получава най-после. 

Така съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов заключи в изявление за " Дарик радио " каква е ролята на Движение за права и свободи, и в частност неофициалния й водач Делян Пеевски на политическия пейзаж и за какво е нужно да се преценяват с него, след като  " Продължаваме промяната-Демократична България " има парламентарно болшинство и единствено с ГЕРБ.

Важен ли е Пеевски стана наболял въпрос в тези месеци и изключително в последните дни, откакто изсипа канонада от обвинявания и разпоредби към премиера Николай Денков, който за него не се справял с работата. Сам глобеният по " Магнитски " народен представител разгласи, че ще е по-годен за министър-председател.

На въпрос иземва ли Пеевски ролята на министър председател, Иванов отвърна:

" Това просто не е правилно. Всеки министър председател е друг. Премиерите не се излъчват от хубаво, общо взето те се излъчват, с цел да вземат решение проблеми. Премиерът сега има извънредно комплицираната задача да балансира сред една невъзможна по изискване структура, която бидейки невъзможна би трябвало да създава резултати. Тази роля има няколко особености - би трябвало да можем да управляваме измененията и рисковете, и сложността, с цел да може политическата система въобще да оцелее, тъй като тя е на ръба на своята опция за битие. Само преди две седмици вотът на съмнение запецна сред двте гласувания, т.е. държавното управление изпадна сред небето и пъкъла за една седмица. Всичко това демонстрира какъв брой близко сме ние до счупването на самия парламентарен ред ".

" Основната ни задача е да бъдем доста обрани, доста деликатно, с цел да не се превърнем в част от казуса. Ако се превърнем в част от казуса, няма да ни го простят ", съобщи още. Затова и оценката му за Денков била, че е извънредно обран, съответен, " порядъчен човек ", който може да бъде и цивилозован и мек, и извънредно корав. 

Според него сценариият " да разклатим лодката на държавното управление ", която така и така се клати, било изкушаващо - с цел да демострираш, че щом можеш да унищожиш нещо, значи си негов стопанин. 

" Ние това виждаме. Политически интриги. Целият този страненн оркестър, който сега се подвизава в Народното събрание, е изкушен в един миг да удари с чинелите и да каже " Аз мога да унищожа държавното управление, затова силата е при мен ". Нищо сходно. Тогава ще понесеш извънредно тежки вреди. Всъщност, в случай че искаш да извлечеш дял, би трябвало да покажеш, че държавното управление зависи от теб да го укрепваш и да го има.

Вчера го видяхме всички и разбираме, че тази работа се износва доста тежко като ролева игра и като поза и идва време да си седнем на задниците, малко да си помълчим и малко да стартираме да се държим по-конструктивно, тъй като България се изправя пред все по-тежки рецесии ", прикани съпредседателят на Демократична България.

На въпрос а за какво се преценявате с Движение за права и свободи като имате болшинство единствено с ГЕРБ, Иванов отвърна:

" Аз това споделям. Като споделяме вземане предвид би трябвало да вършим релация сред обществените фойерверки и това, което се случва най-после и да забележим доколко това е точно по този начин. Всеки състезател на политическия терен избира своята информационна тактика, само че това не е равнозначно на крайни резултати. "

Според Иванов Движение за права и свободи, както и други, е " партия култивиран исполин, тъй като към този момент няма същински великани на политическия терен ". Т.е. привикнали сме изборите да се печелят единствено от една партия, което поражда в последствиер безконтролна власт. И в този момент има фрустрация в обществото, което има упованието за един победител - " Ние всекидневно обясняваме, че имаме 60 гласа ".

Никой не може да смени министър - даде поръчка водачът на " Да, България " в коментар за това, че не е ясно кой ръководи, откакто макар желанието на мандатоносителя за рокада в Министерство на вътрешните работи, такава няма. За Иванов имало " осъзнаване в Движение за права и свободи ", че " техните упования за практикуване на власт не могат да се случат, както са привикнали ".

" Движение за права и свободи има близко стратегическо съдействие с ГЕРБ, споделя " Ние поддържаме единствено Мария Габриел ". От наша позиция е държавно управление на малцинството с парламентарната поддръжка на ГЕРБ. "

Дали Движението ще се легитимира, щяло да се види от резултата от промените, в това число кой ще е бъдещият основен прокурор след конституционните промени. Това важи за цялата политическа система.

Очаквайте детайлности
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР