Да се слагат на едно ниво изборни права и плащане

...
Да се слагат на едно ниво изборни права и плащане
Коментари Харесай

Румяна Угърчинска: Сещаме се за българите в чужбина едва, когато има избори

Да се поставят на едно равнище изборни права и заплащане на налози е противоконституционно. Всички български жители имат равни цивилен права, където и да се намират. Гласовете на българите в чужбина се наливат в изборен регион в България. Сега към този момент има изборен регион.

Българите в чужбина не гласоподаваха за свои представители. Сещаме се за българите в чужбина едвам когато има избори. Има дискриминация за правата на българите. Главната тематика беше брой изборни секции. Трябва доста неща да се преработят в ИК, с цел да може българите по света да имат равни права.

Стигаме до дейната регистрация. Тя едвам в този момент се вкарва. Тя разрешава да се знае какъв брой гласоподаватели има в съответния изборен регион. Всеки жител има право да гласоподава за собствен фаворит и след това той да се регистрира пред него.

Използването на машини зад граница усложнява процеса. Най-ефикасно би било електронното гласоподаване. Има страни, където дистанциите са огромни и гласуването е просто неуместно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР