„Да се шофира в аварийната лента е сериозно нарушение. Мерките,

...
„Да се шофира в аварийната лента е сериозно нарушение. Мерките,
Коментари Харесай

Автомобилният състезател Димитър Илиев заговори за законите и обяви най-големия убиец по пътищата

„ Да се кара в спешната лента е съществено нарушаване. Мерките, които са препоръчани - 1000 лв., би трябвало да се намерения дали не е малко повишена. Санкциите би трябвало да са съгласувани с действителността, в която живеем. Това съобщи Димитър Илиев – играч и учител в ефира на Нова телевизия.

От своя страна ръководителят на транспортната комисия Нестимир Ананиев разяснява, че казусът с злополуката на Хемус, при която починаха двама души, а трети бе съществено ранен, след погрешно придвижване в спешната лента, за него са ликвидиране.


„ Всеки приказва какви закони би трябвало да създадем, но кой ще ги ползва. Никой не споделя за какво ги вършим тези нарушавания. Трябва да помислим за човешкия фактор. Защо върша нарушавания - в неприятно въодушевление съм, дрогирал съм се “, даде за образец Илиев и добави: „ Нека да е 100 лева санкцията, но някой да ги глобява тия хора, а не около мен да минат 10 коли в спешната лента, а аз единствено заплащам “, сподели още състезателят.



„ В момента има доста организации, които се занимават с пътната сигурност. Проблемът е сложен. Няма един закон, който да реши всички проблеми. В момента по-големият фокус бе върху водачите откакто вземат брошура, аз желая да се фокусираме върху водачите преди този момент “, сподели още Ананиев.


" Помните ли преди няколко дни махнаха знаците за камерите. Видяхте ли незабавно по какъв начин се промени скоростта. Най-големият палач по пътищата не е шофирането в спешната лента, а скоростта ", сподели Илиев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР