Да се сгреем в топла минерална вода, докато навън вали

...
Да се сгреем в топла минерална вода, докато навън вали
Коментари Харесай

Най-популярните минерални басейни в Европа

Да се сгреем в топла минерална вода, до момента в който на открито вали сняг, си е същински добра концепция за свободното време през зимните месеци. Ако планираме уикенд в границите на Европа, ето няколко оферти, които несъмнено има с какво да ни заинтригуват.

Будапеща, Унгария

Szechenyi Thermal Bath в унгарската столица е една от забележителностите на града. В непосредственост до центъра на Будапеща и налични с градски превоз, басейните с топла минерална вода съставляват най-големия балнеологичен комплекс в Европа.

На разположение са 18 басейна - вътрешни и външни, в които водата е с друга температура, както и сауни и кални бани. Величествената сграда на комплекса, наподобяваща на замък, е от 1913 година, а всички удоволствия в нея са на цена под 20 евро - за цел ден.

Бат, Англия

Наричан SPA столицата на Англия, този не изключително огромен град несъмнено има с какво да бъде прелъстителен за туристите. Точно както в Будапеща, и тук имаме вековни обичаи в региона на термалните извори. Освен това, градът е под егидата на ЮНЕСКО.

Комплексът Thermae Bath Spa е отворен през 2006 година и е едно от местата за релакс в британското градче. Бат е богат на римски минерални бани, запазили своя достоверен жанр, който притегля не по-малко от топлата и лековита вода.

Севиля, Испания

Moorish Bath е антична мавританска баня, която и до през днешния ден е притегателна точка за туристи от целия свят. Интериорът на постройката придвижва в различен свят, а в пространствата, вместо под, има басейни с минерална вода. И безусловно може да плуваме измежду история.

SPA центърът предлага и хамам. Може да изберем сред разнообразни стратегии за релакс на тялото и душата, включващи и разтривки, ароматерапия и солна баня.

Тоскана, Италия

Terme di Saturnia е SPA комплекс в сърцето на Тоскана, в който водата извира по 500 литра на секунда и с температура 37°C. Райското кътче притегля освен с лековитата си вода, само че и с живописната природа.

Според митове, естествените басейни, цялостни с минерална вода, са основани от гръмотевици, хвърляни от Сатурн по време на борба с Юпитер. Мястото наподобява като произведение на природата, само че в същото време предлага всевъзможни улеснения и разкош.

Виена, Австрия

Therme Wien е най-големият термален комплекс в страната. Площта му е 6 хиляди квадратни метра и разполага с 26 басейна и 24 сауни. Модерното оборудване е събрало на едно място разнородни благоприятни условия за релакс и разкрасителни процедури.

Има и увеселителен парк за най-малките. Различните зони на комплекса са наречени " камъни " - Камък на хубостта, Камък за отмора, Камък на приключенията, Каменни сауни и Камък фитнес.

Баден-Баден, Германия

Немският град е прочут със своите варианти за отмора и забавление. Там се намира модерният SPA комплекс Caracalla Therme. Водата е гореща и минерална, а ситуацията подготвя към цялостен релакс.

Скална пещера, сауни, джакузита, слънчеви питейни заведения и уелнес салон са в подготвеност да задоволят и най-високите условия. За страдание, сходна отмора не е по всеки джоб.

Пиещяни, Словакия

В най-популярния SPA град се намира комплексът Sklene Teplice. Той е прочут с лечебната си тиня и целебните минерални води. Специфичното тук е пещерата, превърната в басейн.

Sklené Teplice

Водата в него се сменя всяка заран и е гореща. Освен това е богата е на магнезий и калций и се употребява от XVI век. Комплексът е най-популярен в ролята си на балнеологичен център, предлагащ стратегии за лекувани на разнообразни болести. /;ifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР