Да се сдобием с холивудска усмивка в днешно време звучи

...
Да се сдобием с холивудска усмивка в днешно време звучи
Коментари Харесай

Как да избелим зъбите си с естествени средства

Да се сдобием с холивудска усмивка в днешно време звучи като най-лесната задача - в денталните клиники се оферират разнородни процедури, а в аптеките - всевъзможни варианти за избелване (от паста за зъби до ленти). Голяма част от тези способи обаче не са изключително щадящи към здравето на устната ни празнина - те не работят добре на венците и вършат зъбния гланц по-податлив на напукване. За благополучие съществуват естествени способи за избелване - може да не се сдобием напълно с усмивката на Дженифър Лорънс, само че най-малко ще имаме здрави зъби.

 Снимка 332352

Кокосово масло

Известната от 3 хиляди години аюрведическа процедура на жабурене с кокосово масло се отразява благотворно на зъбите, само че не чакаме чудеса по отношение на цвета. 20-минутното жабурене може и да почиства плаката и бактериите, само че няма по какъв начин да промени фрапантно естествения цвят на зъбите ни. Но пък може да комбинираме практиката с следващо измиване с паста за зъби с деен въглен - потвърдено дейно избелващо средство.

 Манията по черната паста за зъби
Манията по черната паста за зъби

И коства ли си в действителност

Сода за самун

Това го знаят и бабите ни - зъбите могат да се мият със сода за самун и да станат освен чисти, само че и по-бели. За жал гранулите й са абразивни и могат да увредят зъбния гланц - предлагаме потреблението й през избран интервал или когато желаеме да премахнем забележими петна от алено вино, кафе, тютюн.

 Снимка 300687

Ягоди и бананови обелки

Червените плодове може да боядисват облеклата, само че някои от тях имат противоположния резултат върху тялото ни. Маликовата киселина в ягодите да вземем за пример работи избелващо както на зъбите, по този начин и на кожата. Трябва да смачкаме на пюре плода, да го нанесем на зъбите или лицето, и да останем по този начин към 5 минути. Минералите в банановите обелки имат същия резултат - предлага се обтриване на към този момент измитите зъби с вътрешната им страна за към 2 минути.

 Защо да не изхвърляме обелките от банани
Защо да не изхвърляме обелките от банани

Как да ги използваме

Кислородна вода

Някои зъболекари се кълнат в успеваемостта й - количество към една чаена лъжичка се смесва със също толкоз вода, след което жабурим за известно време. Въпреки резултата, би трябвало да действаме деликатно, тъй като някои хора имат нетърпимост към кислородната вода.

 Снимка 387090

Ябълков оцет

За какво ли не е потребна тази елементарна съставна част - и не щеш ли към всичките й изгоди можем да прибавим и избелването на зъбите. Препоръчва се няколко пъти в седмицата (не всеки ден) жабурене с ябълков оцет преди измиването на зъбите.

 Домашният ябълков оцет и изгодите за здравето
Домашният ябълков оцет - напитка за здраве

Ползите са доста
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР