Да се създаде Учебен център за подготовка на кадри за

...
Да се създаде Учебен център за подготовка на кадри за
Коментари Харесай

Обмислят създаването на Център за подготовка на кадри за бизнеса в Девня

Да се сътвори Учебен център за подготовка на фрагменти за бизнеса. Тази концепция разискаха кметът на Община Девня Свилен Шитов и делегатите на Международната научно-практическа конференция, която се организира в индустриалното градче. 

Учените от България и Русия поеха ангажимент да рапортуват това предложение на управленията на висшите образователни заведения, които съставляват, и в случай че те проявят интерес, вузовете могат да се включат с хрумвания по какъв начин тъкмо да бъде проведена работата на бъдещото звено за образование и подготовка, да изготвят образователни стратегии, методики, профилирана литература и др.   

" В момента бизнесът изпитва изострен апетит за фрагменти във всяка една сфера. Броят на гимназистите от професионалните паралелки, които сформирахме в СУ " Васил Левски ", на този стадий е извънредно непълен, с цел да се реши казусът с неналичието на готови фрагменти. Сигурен съм, че в Русия има задоволително висши образователни заведения, с които бихме си били взаимно потребни за основаването на един подобен център за образование на експерти, които да се осъществят в съответните браншове ", съобщи кметът на Община Девня Свилен Шитов.

" Руският държавен филантропичен университет има голям опит и квалитетни фрагменти и бихме могли да употребяваме съветското ноу-хау, което е доста необятно и дава фундаментална подготовка “, посочи шефът на Института за стимулиране на стопанска система акад. проф. доктор Велико Иванов, който добави, че за потребностите на бъдещото учебно-квалификационно звено може да се употребява и опитът на австрийската школа.   

Делегатите на интернационалния конгрес бяха посрещнати с самун и сол в СУ " Васил Левски “, чиято постройка се реновира, откакто Община Девня завоюва план по Програмата за развиване на селските региони на стойност 1, 4 млн. лв.. 

Те разгледаха работилниците за образователна процедура на гимназистите от професионалните паралелки и останаха възхитени от обстоятелството, че макар агресивното навлизане на англо-саксонската просвета у нас, управлението на СУ " Васил Левски “ е запазило проучването на съветски език.

Началникът на Регионалното ръководство на образованието (РУО) Венцеслава Генова, която бе посетител на форума, разяснява, че планът за професионалните паралелки в СУ " Васил Левски “, който бе осъществен по самодейност на кмета, индустриалните колоси от Девненския индустриален комплекс и учебното заведение, е горделивост за РУО-Варна във връзка с държавната политика, чиято цел е да включи всички заинтригувани страни в общообразователния развой. 

Средно учебно заведение " Васил Левски “ има доста добра политика на междуинституционален контакт и на приобщаването и образованието на деца в мултиетническа среда, посочи Венцеслава Генова. Тя подчертава, че планът за професионално обучение в образователното заведение дава опция за обезпечена реализация на пазара на труда, с което действително се реализира общественото включване. 

На изпроводяк учените и гостите на интернационалната научно-практическа конференция " Преподаване на езици и просвета в парадигматана филантропичното обучение “ посетиха и Музея на мозайките в Девня, където се срещнаха с античното минало на града.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР