Да се съди държавата, да се пусне петиция и да

...
Да се съди държавата, да се пусне петиция и да
Коментари Харесай

Русенци протестират заради мръсния въздух

Да се съди страната, да се пусне петиция и да се подаде тъжба са трите разновидността, по които русенци могат да си търсят правата поради мръсния въздух.
Това излиза наяве от отговора на Европейския парламент на писмо, което им беше изпратено преди към две седмици от фейсбук група „ За чисти въздух и вода в Русе “, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.
Единият от разновидностите - да се съди страната - не се приема от всички като добра опция за реализиране на задачите, изясни един от главните уредници на митингите за чист въздух в Русе Галичка Николова. Затова, съгласно нея, по-добрата алтернатива е да се пусне петиция и дружно с това да се подаде тъжба, като за задачата ще може да се употребяват услугите на предложени от Европарламента специалисти.
Предстоят съвещания със експерти, с цел да се уточняват методите, по които ще се работи оттук насетне.
Кметът на Община Русе Пенчо Милков се ангажира с решаването на казуса още с встъпването си в служба като разгласи желанието си да предложи сформирането на краткотрайна анкетна комисия от общински съветници и специалисти. Целта е да се събере цялата достоверна информация за качеството на въздуха и да се изслушат всички способени органи и заинтригувани жители. При нужда ще бъдат поканени национални и интернационалните специалисти. Кметът прикани русенци да вземат участие интензивно в комисията, за която се планува да заседава обществено пред обществеността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР