Да се съди държавата, да се пусне петиция и да

...
Да се съди държавата, да се пусне петиция и да
Коментари Харесай

Русенци си търсят правата заради мръсния въздух

Да се съди страната, да се пусне петиция и да се подаде тъжба са трите разновидността, по които русенци могат да си търсят правата поради мръсния въздух.

Това излиза наяве от отговора на Европейския парламент на писмо, к оето им беше изпратено преди към две седмици от фейсбук група „ За чисти въздух и вода в Русе “.

" Единият от разновидностите - да се съди страната - не се приема от всички като добра опция за реализиране на задачите ", изясни един от главните уредници на митингите за чист въздух в Русе Галичка Николова.

Затова, съгласно нея, по-добрата алтернатива е да се пусне петиция и дружно с това да се подаде тъжба, като за задачата ще може да се употребяват услугите на предложени от Европарламента специалисти.

Предстоят съвещания със експерти, с цел да се уточняват методите, по които ще се работи оттук насетне. Кметът на Община Русе Пенчо Милков се ангажира с решаването на казуса още с встъпването си в служба като разгласи желанието си да предложи сформирането на краткотрайна анкетна комисия от общински съветници и специалисти.-->

Целта е да се събере цялата достоверна информация за качеството на въздуха и да се изслушат всички способени органи и заинтригувани жители. При нужда ще бъдат поканени национални и интернационалните специалисти.

Кметът прикани русенци да вземат участие интензивно в комисията, за която се планува да заседава обществено пред обществеността.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР