Да се съдържа достоверна информация във всяка една оферта е

...
Да се съдържа достоверна информация във всяка една оферта е
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов: Намаленията – не по-кратки от ден и не по-дълги от месец

Да се съдържа достоверна информация във всяка една оферта е измежду най-важните условия при провеждането на акциите за понижения, съобщи ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов по bTV радио.

Маргаритов напомни условията по закон при оповестяването на известия за понижения. Някои от тях – стоките да са продавани на остарялата цена най-малко 30 дни преди началото на акцията, самото понижение може да продължи минимум ден и най-вече до един месец. „ Но – постоянно когато е реалност – да бъде разгласен интервалът, за който ще е годно, с цел да си направи потребителят сметката в какъв период ще може да се възползва от по-ниските цени на избрани артикули “, уточни ръководителят на КЗП.

Намалените артикули би трябвало да бъдат отделени от останалите в обекта, с цел да могат хората елементарно да се ориентират, изясни още Маргаритов. „ Може да се окаже, че огромните проценти понижение, изрисувани по витрините, не са напълно действителни освен от позиция на самите цени и изчисленията, които могат да не са верни. Но също по този начин и от позиция на това, че начело написа 60-70-80% понижение, а когато влезете в комерсиалния обект, се оказва, че в действителност действителното понижение за множеството артикули е 20-30%, а някакви единични изключения се продават с подобен огромен % понижение “, обърна внимание той и добави, че по такива съответни случаи Комисията има произнасяния за нелоялна комерсиална процедура.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР