Да се рестартира ли проектът АЕЦ Белене“ Три часа парламентът

...
Да се рестартира ли проектът АЕЦ Белене“ Три часа парламентът
Коментари Харесай

Дебатът на дневен ред: Да се рестартира ли проектът АЕЦ „Белене“?

Да се рестартира ли планът АЕЦ „ Белене “ Три часа Народното събрание дебатира дали да се рестартира планът АЕЦ „ Белене “. Преди шест години беше взето решение да се спре градежа на нуклеарната площадка. Днес към този момент и Българска социалистическа партия, и ръководещите са на едно мнение - че АЕЦ „ Белене “ би трябвало да се случи.
 
Очаквано всички без Движение за права и свободи изначално поддържаха концепцията да се даде нов късмет на АЕЦ „ Белене “ . Имаше два разновидността за решение:



Управляващите оферират да се разпореди на министъра на енергетиката да възобнови дейностите по търсенето на стратегически вложител за строителството , който да се съгласи да работи на пазарен принцип и без даване на държавна гаранция . Освен това да предприеме дейности за създаване на процедура за избор на стратегически вложител и да предложи благоприятни условия за структуриране на плана в период до 31 октомври 2018 година
 
 БГНЕС

В решението на ръководещите е записано, че предлага на Министерския съвет да предприеме дейности за анулация на решението си за „ Белене “ от 29 март 2012 година за осъществяване на договаряния с евентуални вложители. От Българска социалистическа партия оферират Народното събрание да анулира решението си от март 2012 година за преустановяване построяването на АЕЦ „ Белене “.-->
 

ГЕРБ и Българска социалистическа партия се скараха по тематиката. Реплики си размениха Валентин Николов и Румен Гечев . В дебата присъединяване взе и водачът на „ Воля “ Веселин Марешки, който се похвали, че е най-ЗА АЕЦ „ Белене “.
 
 БГНЕС

Въпросът „ Кой е по- и най-ЗА „ Белене “ провокира и Павел Шопов от Обединените патриоти да вземе думата от трибуната.



Единствено Движение за права и свободи не поддържа концепцията за рестартиране на АЕЦ „ Белене “. Според придвижването планът няма да види бял свят. " Какво се случи в Москва? Какви договорености има? Ако няма никакви договорености, това беше мястото на премиера да пристигна и да обясни. Премиерът го няма. За мен този спор е заблуждение на Народното събрание ", съобщи от трибуната Рамадан Аталай.
 
 БГНЕС

До края на октомври би трябвало да бъде явен вид за АЕЦ „ Белене “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР