Да се разшири проходът Маказа, така че през него да

...
Да се разшири проходът Маказа, така че през него да
Коментари Харесай

Българи и гърци искат разширяване на КПП Маказа

Да се разшири проходът Маказа, тъй че през него да могат след време да минават рейсове, а на идващ стадий – и товарни камиони. Около тази концепция са се обединили представители на Търговско-промишлена камара – Пловдив и сътрудниците им от Търговската палата на район Комотини. Това заяви в града под тепетата Андонис Граванис, който дава отговор за област Родопи, Гърция. По думите му браншовете, в които двата региона могат да си сътрудничат стопански, са туризъм, хранително-вкусова индустрия, фармация и опаковъчна индустрия.

Двете сдружения имат концепция за проектодоговор, който планува взаимно кандидатстване по еврофондовете, трансгранично съдействие, директни срещи сред търговци и производители и обмяна на опит сред обособени компании, сподели Граванис пред Дарик.

Има благоприятни условия за развиване и на обучителния туризъм. Гъркът напомни, че доста негови сънародници учат във висшите образователни заведения в Пловдив. Широко е приложението и на хранително-вкусовата индустрия, в северна Гърция се създават доста подправки, узо, бира, месни артикули, замразена и незамразена риба и рибни артикули, кафе, локуми и сладкиши.

От гръцкото съдружие оповестиха, че за в бъдеще имат желание да поканят пловдивски публицисти на място, с цел да се допрян директно до историята и културата на този район.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР