Да се работи за увеличаването на доходите е по-важно от

...
Да се работи за увеличаването на доходите е по-важно от
Коментари Харесай

Караниколов: Увеличаването на доходите е по-важно от диференцирането на ставките за ДДС

Да се работи за увеличението на приходите е по-важно от диференцирането на ставките за Данък добавена стойност. Цените на стоките и услугите постоянно се повишават, а отстъпките за един бранш постоянно стават за сметка на различен. Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на стопанската система Емил Караниколов.

По думите на министъра неговата концепция да има данъчно облекчение за научната и развойната активност идва с значимо изискване. Той предлага сходна активност да се освободи от налог облага против обвързване за двойно реинвестиране - инвестиция в просвета, обучение и развойна активност.
 Караниколов приема опцията за диференцираната ставка на Данък добавена стойност
Караниколов приема опцията за диференцираната ставка на Данък добавена стойност

Икономическият министър мисли за освобождение от налог облага на науката

Приоритетът на страната би трябвало да е увеличението на приходите, тъй като цените на стоките и услугите неизбежно се усилват , уточни Караниколов.

Според него построяването на суперкомпютър в София демонстрира, че в България има квалифицирани фрагменти, а съществуването му ще разреши високотехнологични вложения в страната.

" Този компютър ще покаже на вложителите във високите технологии, че могат да употребяват България ", изясни министърът.

Той посочи още, че родният бизнес се е научил да работи с Китай. Ключовите сфери, с които страната ни ще поддържа връзка и работи с Китай , са търговия и туризъм .
 С промени в налозите да подтикват вложенията, а не потреблението
С промени в налозите да подтикват вложенията, а не потреблението

Преотстъпването на налог облага наподобява ефикасен и безпристрастен към всички играчи на пазара данъчен тласък за по-голяма капиталова активност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР