Да се проведе пълен отчетно-изборен цикъл в БСП, който да

...
Да се проведе пълен отчетно-изборен цикъл в БСП, който да
Коментари Харесай

Конгресът на БСП: Пряк избор на лидер след местния вот

Да се организира цялостен отчетно-изборен цикъл в Българска социалистическа партия, който да бъде последван от директен избор на ръководител на партията след локалните избори тази есен. Това реши Конгресът на Българска социалистическа партия, откакто гласоподава политическия отчет за резултатите от евровота и дилемите пред партията за локалните избори.
В отчета се регистрира растежът на подадените за Българска социалистическа партия гласове, както и извоюваните 5 мандата в Екологичен потенциал, постигнатите първи места в Монтана и Ямбол, и на регионално равнище в Плевен и Добрич. В документа се показва, че представителите на партията в локалната власт би трябвало да водят политика, спомагаща за превъзмогване на насъбраните с годините проблеми.
Делегатите разпоредиха на Националния съвет да изготви платформа за локалния избор в период до 31 юли 2019 година Конгресът разпореди на Пленума още в период до три месеца да одобри реда и изискванията за осъществяване на директен вътрешнопартиен избор на ръководител на Българска социалистическа партия, който да съответствува с отчетно-изборния цикъл в партията. Това значи Пленумът да одобри правила за избор на нов водач, които да се отнасят до процедурата, откакто изтече мандатът на Корнелия Нинова отпред на Българска социалистическа партия. Делегатите разпоредиха на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ да внесе промени в Изборния кодекс, свързани с локалната власт, оповестява БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР