Да се проведат спешни дискусии за законодателни промени, които да

...
Да се проведат спешни дискусии за законодателни промени, които да
Коментари Харесай

Борисов поиска законодателни промени след жестокото убийство в Галиче

Да се проведат незабавни полемики за законодателни промени, които да сложат завършек на по-леките присъди за малолетните причинители на тежки закононарушения. Това изиска министър председателят Борисов след среща с бащата на Андреа от Галиче. В срещата в Министерския съвет взе участие и основният прокурор Иван Гешев. 18-годишното момиче бе изнасилено и убито на 11 януари, а обвинен е 17-годишен юноша от селото, който направи цялостни признания.

 Бойко Борисов - министър-председател: Съболезнования огромни. Какво да кажа, думите са непотребни, само че ще предприемем няколко неща.
Обещанието е още на следващия ден да бъдат подхванати първите ограничения след гибелта на Андреа.
Иван Гешев - основен прокурор: Утре ще са осведомени всички окръжни и апелативни прокурори да извършат разбор, на лица, които са с повече от две каузи, какъвто е бил този.Сийка Милева - представител на основния прокурор: Проверката ще обхване и това съблюдава ли се ограниченията за неотклонение, взети във връзка с обвинените лица. Ако същите не се съблюдават, наблюдаващите прокурори ще желаят по-тежки ограничения за неотклонение.
Според настоящото законодателство, в случай че бъде приет за отговорен, 17-годишният обвинен може да получи най-вече 12 години затвор. С готвените промени присъдата може да не се редуцира поради възрастта на причинителя.
Маноил Манов - депутат от ГЕРБ: Ще се взема под внимание положението на този причинител. Дали той разсъждава като възрастен и осъзнава това, което прави, с цел да получи наказването като възрастен. Това ще бъде смисълът на смяната, която ще създадем.
Бащата на Андреа се надява ограниченията да бъдат ефикасни.
Асен Руменов - татко на Андреа: Да се прекъсне тази престъпност, която се случва сега. Това към този момент не може и не трябва да продължава.
В полемиките за законовите промени се чака да се включат още адвокати и специалисти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР