Да се приеме закон за инфраструктурните облигации, който ще позволи

...
Да се приеме закон за инфраструктурните облигации, който ще позволи
Коментари Харесай

Реформаторите с идея за специално министерство за Северозапада

Да се одобри закон за инфраструктурните облигации , който ще разреши вложения на частните пенсионни компании в огромни инфраструктурни планове. Това предложи Найден Зеленогорски от Реформаторския блок .
 

Според него е належащо и особено министерство за Северозапада , както и въвеждането на специфични данъчни облекчения за този район. Зеленогорски предложи и компаниите, които реинвестират облагата си в северозападния район, да бъдат освободени от налог облага.

В отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов под надпис " Да спасим Северозапада " от обединението показват, че продължава икономическото закъснение на Северозападния район и тази наклонност скоро ще бъде необратима. Ако се бавим, след 10 години ще има инфраструктура, само че няма да има хора в района, разясни Зеленогорски. Тези територии, за които нашите предшественици са дали живота си, в този момент се обезлюдяват без война, заради неприятна районна политика, добави той.
 
" Бием камбаната, с цел да може държавното управление да се замисли за целенасочена капиталова стратегия за Северозапада ", сподели и Борислав Великов от Реформаторския блок.
 

Да се сътвори ново министерство за Северозапада и едва развитите райони в страната, желаят от обединението. Други потребни ограничения могат да са в допълнение държавно финансиране за гратис ограмотяване на необразовани и за профилактични медицински прегледи в Монтана, Враца и Видин, както и фонд за финансово подкрепяне на започващи предприятия в трите области.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР