Да се приемат актуални правила за институционална идентичност, на които

...
Да се приемат актуални правила за институционална идентичност, на които
Коментари Харесай

Правителството предлага да се уеднаквят всички сайтове на администрацията

Да се одобряват настоящи правила за институционална еднаквост, на които би трябвало да дават отговор интернет страниците на администрациите. Това планува план за изменение на Наредбата за общите условия към осведомителните системи, регистрите и електронните административни услуги, който е оповестен за публично разискване на държавния портал strategy.bg.

В момента министърът на превоза, осведомителните технологии и известията дава отговор за уеднаквяването на дизайна на интернет страниците на администрациите. Правомощията му за това са дадени в средата на 2009 година С новата разпоредба се предлага ръководителят на Държавна организация " Електронно ръководство " (ДАЕУ) да се заеме с тази активност.

" Предложеното допълнение цели да се одобряват настоящи правила за институционална еднаквост, на които би трябвало да дават отговор интернет страниците на администрациите. По този метод ще бъде обезпечено, че административните органи ще съобразят своите интернет страници с единни правила, отговарящи на настоящото законодателство. Целта е да се сътвори единна рамка за институционална еднаквост, която да подсигурява, че интернет страниците на администрациите в Република България са насочени към потребителя, с налични и ясни навигация и наличие ", написа в претекстовете на държавното управление.

С новата разпоредба се вкарват избрани инструкции за дизайна, структурата и наличието на уеб страниците на обществените администрации. Интернет страниците трябвало да бъдат насочени към потребителя, като са с налични и ясни навигация и наличие.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР