Да се премахне наказанието за провокация към подкуп, иска в

...
Да се премахне наказанието за провокация към подкуп, иска в
Коментари Харесай

В концепцията си Гешев иска да няма наказание за провокация към подкуп

Да се отстрани наказването за провокация към рушвет, желае в концепцията си за ръководството на прокуратурата единственият номиниран за поста Иван Гешев. Документът от 32 страници и 57 страници приложения е оповестен на уеб страницата на Висш съдебен съвет.
" Гешев е заложил в концепцията своето схващане, че проблемите при осъществяването на конституционните функционалности на прокуратурата би трябвало да бъдат посочени намерено и отговорно, с цел да се очертаят съответните за превъзмогването им решения ", пишат от Висш съдебен съвет.

Концепцията съдържа претекстовете на Иван Гешев да се кандидатира за поста, разбор и оценка на положението на прокуратурата.

Той показва убеждението, „ че шеф на магистратите са българските жители и ние сме длъжни да дадем продукта, който те чакат от нас. Този артикул се назовава правдивост. Липсата ѝ няма по какъв начин да бъде обяснена или оправдана с нищо, още по-малко с буквата на закона “.

Той декларира желание да продължи интензивно употребените форми на отчетност на основния прокурор пред Висш съдебен съвет и пред обществото, посредством периодически отчети по значими въпроси на противодействието на престъпността и корупцията. Кандидатът анонсира нуждата от законодателни промени в тази тенденция за потребление на нови принадлежности за обществено показване на резултатите от активността на Прокуратурата, най-много по делата за корупция, проведена и битова престъпност, към които е фокусирано публичното внимание.

Като съществена цел е изведено също налагането на стандарти за ефикасни, справедливи и качествени следствия, съобразени със закона и Конвенцията за отбрана на правата на индивида и главните свободи. В тази тенденция ще бъде прибавен самодеен метод в противодействието на закононарушенията, свързани с проведената престъпност и корупцията измежду лица, заемащи висши обществени длъжности; ще се работи за превъзмогване на субективните пропуски в работата на досъдебното произвеждане посредством одобряване на екипния принцип на работа и повишение на качеството на прокурорската активност. Съществен миг е основаването на база данни с позитивни прокурорски и проверяващи практики по съответен тип производства и систематизирана настояща правосъдна процедура.

Иван Гешев извежда като цели в работата на основния прокурор предприемането на ограничения за дефинитивно осъществяване на рекомендациите към Прокуратурата по Механизма за съдействие и инспекция, завършването на процеса на правосъдната промяна, одобряването на необратимостта на постигнатите резултати и значителен прогрес в противодействието на проведената престъпност, тероризма, корупцията и битовата престъпност. Според прокурор Гешев с тяхното реализиране Прокуратурата на Република България ще способства за повишение на доверието на жителите и обществото към работата на правосъдната власт, осведомят още от Висш съдебен съвет.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР