Да се преизчислят пенсиите с нов средноосигурителен доход. Не може

...
Да се преизчислят пенсиите с нов средноосигурителен доход. Не може
Коментари Харесай

Нинова: Управляващите предлагат дефицит или геноцид, ние – аргументирано и справедливо решение за пенсионерите

Да се преизчислят пенсиите с нов средноосигурителен приход. Не може да се живее с 200 или 300 лв.
„ От ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ вършим предложение в Бюджета на ДОО - за преизчисляване на всички пенсии. Аз съм сигурна, че няма среща на нито един от нас, без значение от коя политическа партия сме, на която пенсионери да не са ни питали по кое време ще им бъдат увеличени пенсиите. Този въпрос няма партиен цвят. “ Това съобщи ръководителят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Корнелия Нинова в Народното събрание. По думите й сериозна тематика за диалог е народните представители да отговорят на всички възрастни хора, които чакат решение за възстановяване на стандарта им на живот. „ Не може да се живее с 200 или 300 лв.. И вие го знаете. Значи би трябвало да дадем решение на въпроса. Ние предлагаме преизчисляване на пенсиите с нов средноосигурителен приход – нещо, което към този момент е правено от нас през 2008 година “, посочи още Нинова. Тя акцентира, че предлагането е премислено, рационално и е съобразено с прихода за 2016 година, с цел да не се срине финансовата непоклатимост, да се подсигурява сигурността на бюджета на ДОО и да няма сериозен недостиг.

„ Ще се базира на думите на министър-председателя, който споделя, че имаме сериозен растеж в стопанската система – и в Брутният вътрешен продукт. Значи ние, работещите, всяка година произвеждаме повече и Брутният вътрешен продукт се усилва. Той споделя, че безработицата е рекордно ниска – затова оптимален брой българи работим и си внасяме осигуровките. Казва, че имаме рекорден остатък - още един доход за увеличение на пенсиите. Тогава за какво не желаете преизчисляване на пенсиите? “ По думите й ръководещите се оправдават, че няма средства за нарастването. От левицата обаче оферират парите да дойдат от увеличение на оптималния застрахователен приход, от остатък и от още едно място. „ Уважаеми ръководещи, къде са 10-те милиарда от Сребърния фонд? Когато беше основан, по прогнози, през днешния ден в него трябваше да има 10 милиарда лв., и те трябваше да бъдат буфер в пенсионната система. Сега там има сред 2 и 3 милиарда. А през днешния ден приказваме за 1 милиард, нужни за преизчисляване на пенсии. Къде са парите? “, попита Нинова. Тя бе безапелационна, че има пари, само че е значимо каква цел си поставяш, какъв избор правиш, какъв проблем искаш да решиш.

„ Вие поставяте избора по този начин – недостиг в Национален осигурителен институт или геноцид на тези близо 2 милиона българи. Между избора недостиг или геноцид, ние предлагаме трети – рационално финансово, аргументирано бюджетно и заслужено решение за тези, които са дали целия си живот за градежа на България и на които през днешния ден изискуем минимум това “, заключи Нинова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР