Да се повиши таксата за преминаване на Дунав мостЗа това

...
Да се повиши таксата за преминаване на Дунав мостЗа това
Коментари Харесай

Пенчо Милков предлага 24-часови дежурства на ДАИ по пътя Мартен - Русе

Да се увеличи таксата за прекосяване на Дунав мост

За това упорства кметът на Русе Пенчо Милков, съобщи.

В момента един лек автомобил заплаща 2 евро на излизане от България и 3 евро на влизане от Румъния. Според Милков таксите са безусловно архаични и всяка естествена страна би ги вдигнала, откакто войната натовари България в допълнение с тежкотоварни камиони. Сърбия да вземем за пример го е направила и това е довело до засилен трафик на Дунав мост 2. Така ще дойдат и доста повече средства за инфраструктура.

Пенчо Милков продължава да упорства пред страната част от таксите да идват в община Русе. Той разяснява, че всяко държавно управление може да промени разпределението на средствата от тези такси с подзаконов акт. В момента се дават поравно пари на километър държавен път, който минава през общината. А би трябвало да има коефициент на натовареност и да се дават повече средства там, където минават камиони.

Пенчо Милков показа, че казусът на пътя Мартен-Русе може да се реши с по-ефективна интервенция на ИА „ Автомобилна администрация “. Тя работи до 17.30 часа в делничните дни и без събота и неделя. Ако има наряди през цялото денонощие, чиновниците ще могат да освобождават камиони, които би трябвало да спрат за наложителна отмора, и да им разрешат да преминат граничния пункт, вместо да стоят на опашката. По думите на кмета шефът на ИААА-Русе неведнъж е желал това от управлението си, само че му е отказвано.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР